- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Μανώλης Παπουτσάκης μένει σπίτι, μαγειρεύει και τραγουδά
«Μην λυγίζετε. Μείνετε στο σπίτι με τους δικούς σας και με τα αγαπημένα σας ξεχασμένα πράγματα»
Ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης στέλνει ένα βίντεο και γράφει πώς περνά τις ώρες που βρίσκεται έγκλειστος στο διαμέρισμά του στη νέα στήλη «Μένουμε Σπίτι» της ATHENS VOICE.
Πάντα μου έλεγα ότι η ζωή μας αποκτά ενδιαφέρον μέσα από τις αντιθέσεις. Να τρέχεις, όμως, τη μια μέρα πανικόβλητος για να προλάβεις τις δουλειές σου, να σου λείπει ύπνος, να ‘χεις στήσει ένα καινούριο εστιατόριο με τρομακτικό κόπο, να τρέχει άλλο ένα, να μη σου φτάνει ο χρόνος να κάνεις τίποτα τόσο καλά όσο θα ήθελες, και την ακριβώς επόμενη να είσαι αναγκασμένος να βρίσκεσαι έγκλειστος στο διαμερισμά σου με τα πάντα σχεδόν να έχουν κατεβάσει ρολά, ε, αυτό είναι μια σπουδαία αντίθεση, η οποία σίγουρα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Δεν θα πω ψέματα. Στην αρχή κοιμήθηκα. Ώρες πολλές. Ξυπνούσα για να φάω κάτι, να ενημερωθώ για την κατάσταση και ξανακοιμόμουν. Το είχα μεγάλη ανάγκη. Το σώμα μου αφέθηκε σε μια διαδικασία παύσης και ξεκούρασης. Ακόμα και τώρα 5 μέρες μετά, συνεχίζω να κοιμάμαι πάνω από 10 ώρες την ημέρα. Όμως μένουν άλλες 14! Και πιστέψτε με, περνούν σα νεράκι!
Ναι, μαγειρεύω. Κάθε μέρα κάτι. Απλό και νόστιμο. Με τρία υλικά. Είναι ωραία πρόκληση τα τρία υλικά. Η επιστροφή στην οικιακή μου κουζίνα είναι σα να παίζω με τα κουζινικά μου σε ένα κουκλόσπιτο, αν και αγοράκι. Διαβάζω. Διαβάζω πράγματα που δεν προλάβαινα πια, γιατί όσο χρόνο είχα για να διαβάσω πριν, τον αφιέρωνα στη μαγειρική. Τώρα ξαναγύρισα στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την ποίηση. Το σώμα, όμως θέλει κίνηση. Και έτσι γυμνάζομαι και λιγάκι. Έχω 2 βαράκια, τα TRX μου, λάστιχα, κάτι κάνω. Γιατί τώρα προλαβαίνω. Και ακούω μουσική. Θεματικά όμως. Σήμερα Χατζηδάκι, αύριο Κρητικά, την άλλη μέρα κλασική. Δεν ακούω, όμως, παθητικά! Τραγουδάω. Κάνω τα δικά μου «καραγκιοζιλίκια», αυτά που όλοι κάνουμε, αλλά ντρεπόμαστε να τα πούμε παρά έξω.
Νομίζω πως έχουμε ανάγκη από τα καραγκιοζιλίκια μας, γιατί αυτό που ζούμε είναι πολύ ζόρικο ψυχολογικά. Εγώ είμαι φοβερά ψύχραιμος άνθρωπος και αισιόδοξος. Αλλά ξέρω πως εκεί έξω (ή εκεί μέσα για μιλήσω με ακρίβεια, μέσα στα σπίτια και στα διαμερίσματα) ο κόσμος είναι δύσκολα. Πολλούς τους έχει καταπιεί η θλίψη και το άγχος, η αβεβαιότητα για τον αόρατο εχθρό που καραδοκεί να θερίσει. Δεν είναι έτσι. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι για άλλη μια φορά με κάτι που είναι στο χέρι μας να αντιπαλέψουμε. Μην λυγίζετε. Μείνετε στο σπίτι με τους δικούς σας και με τα αγαπημένα σας ξεχασμένα πράγματα. Θα δείτε πως η άλλη πλευρά έχει και αυτή ενδιαφέρον. Και κάνετε κι εσείς καραγκιοζιλίκια. Γιατί μπορείτε να είστε ταυτόχρονα σοβαροί και αστείοι, σε καμία, όμως, περίπτωση μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να γίνετε επικίνδυνοι και γελοίοι. Για το καλό όλων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.