- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°

5 αθηναϊκά bar με νόστιμα μενού
Κάποτε η μπάρα χώραγε αποκλειστικά το ποτό σου, άντε και ένα ποτήρι με νερό. Όχι πια. Ολοένα και περισσότερα bar προσθέτουν δίπλα στην cocktail list και μενού φαγητού, συχνά τόσο νόστιμα που θα τα ζήλευε ένα καλό εστιατόριο. Ήπιαμε, φάγαμε και προτείνουμε μερικά από αυτά.
Beauty Killed the Beast


Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Τάσος Ανδρέου και ο Παναγιώτης Γραμματικάς, οι bartender πίσω από την μπάρα του Beauty Killed the Beast εμπνέονται από τη θεωρία του Αριστοτέλη για την ευδαιμονία, αναρωτιούνται πώς ο άνθρωπος μπορεί να τη φτάσει και έτσι δημιουργούν μια ολοκαίνουργια cocktail list με τίτλο “Eudaimonia”. Σε αυτή θα ανακαλύψεις 11 signature cocktails με μεγάλο ενδιαφέρον. Δοκιμάσαμε τα περισσότερα, ξεχωρίσαμε το “Growth”, μια παραλλαγή του espresso Martini με έντονη την παρουσία του καφέ. Για… «τσιμπολόγημα» θα βρεις νόστιμες πίτσες, burgers, φρέσκα ραβιόλι ακόμα και μοσχαρίσια picanha. A! Και ένα φημισμένο brunch. Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, 210 5240117
Exotic Izakaya


Αν είσαι μπαρόβιος, το White Monkey το ξέρεις ως ένα από τα καλύτερα tiki bar της Αθήνας. Έχεις όμως ανακαλύψει το νόστιμο διαμάντι που κρύβει από πάνω του; Αν όχι, απλά ανέβα τη σκάλα που οδηγεί στον πρώτο όροφο. Εδώ σε περιμένει το Exotic Izakaya και η νόστιμη fusion κουζίνα του εξαιρετικού σεφ Στάθη Χρηστίδη. Θα δοκιμάσεις την ιαπωνική Fusion/ Nikkei Κουζίνα στην καλύτερή της εκδοχή και μάλιστα σε τιμή αρκετά προσιτή. Γρ. Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, 6940852889
Noel


To bar των διακοπών έχει πάντα τον τρόπο να σε κάνει να χαλαρώνεις (αλλιώς τι bar διακοπών θα ήταν;). Εκτός λοιπόν από τη βραβευμένη μπάρα του και τα εμπνευσμένα cocktail που κάθε τόσο αλλάζουν, θα βρεις και έναν κατάλογο- σκέτη θαλπωρή για όλες τις ώρες. Σουξέ μεγάλο το burger. Και τα αραντσίνι. Και τα tacos με χοιρινό. Εντάξει και οι πίτσες… Κολοκοτρώνη 59Β, 211 2159534
Birdman


Η γιαπωνέζικη pub του Άρη Βεζενέ είναι στην ουσία μια μεγάλη μπάρα που διατρέχει κατά μήκος όλο τον χώρο. Η έμφαση δίνεται σα σπάνια ουίσκι και στα (ομολογουμένως εξαιρετικά) cocktail, αλλά οι μικρές, ιαπωνικές λιχουδιές που παίζουν τον ρόλο συνοδευτικών βάζουν κάτω πολλές κουζίνες εστιατορίων. Μεταξύ άλλων θα βρεις πεντανόστιμα yakitori (δηλαδή σουβλάκια), άπαιχτο tsukune (δηλαδή κεμπάπ) και τα άκρως πρωτότυπα wagyu nigiri. Ουσιαστικά, δοκιμάζεις υψηλή γαστρονομία σε μία μπουκιά. Και μετά το ρίχνεις στο ουίσκι. Βουλής 35, Σύνταγμα, 210 3212800


Βάλε λίγο άρωμα Καραϊβικής και το καλοκαίρι θα κρατήσει για πάντα. Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση αναδύει το Dos Gardenias με το αμείωτο λατινοαμερικάνικο κέφι, τις μουσικές από το ραδιόφωνο της Καραϊβικής και τα θερμά, τροπικά cocktails. Μεγάλη αδυναμία τα pintxos, τα μικροσκοπικά tapas, που σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Μάλλον δεν είναι τυχαίο που ο ένας ιδιοκτήτης (ο Διονύσης Πρώιος) διαγωνίζεται στο Master Chef. Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.