- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
2019 Athens Taste Choice
Η A.V. ψήφισε όσα της άνοιξαν την όρεξη τη χρονιά που πέρασε. Ψηφίστε κι εσείς για να ανακατέψετε την κατάταξη
![2019 Athens Taste Choice 2019 Athens Taste Choice](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/12/19/taste_choice1.jpg)
Τα Όσκαρ του 2019: Η ATHENS VOICE βραβεύει την καλύτερη gastro tavern, καλύτερη διεθνή και ελληνική κουζίνα, asian ethnic, bar resto, wine bar, street food, chefs
Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στην Athens Voice διαλέξαμε τα αθηναϊκά εστιατόρια που ξεχώρισαν και τους σεφ που συζητήθηκαν. Ψηφίστε κι εσείς μέσα από το site της A.V. τα δικά σας φαβορί αλλάζοντας την κατάταξη σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τα αποτελέσματα θα τα μάθετε με την καινούργια χρονιά. Η γαστρονομία, «υψηλή» ή… του δρόμου, μας ενώνει!
GASTRO TAVERN
Μαύρο Πρόβατο
Base Grill
Τραβόλτα
Άμα Λάχει
Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Kισσός
Mousique Café & More
Ella Greek Cooking
Φίτα
Μάνη Μάνη
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑ
Σπονδή
Vezene
G. B Roof Garden
Ράτκα
Premiere
Veri Table
Phi Beta Kappa
L’ Abreuvoir
Malabar
C.T.C.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΨΗ
Βασίλαινας
Olive Garden
Artisanal
Hytra
Botrini’s
Aleria
Cookoovaya
Varoulko Seaside
Kuzina
Sense
ASIAN ETHNIC
Sushimou
Matsuhisa
Dos Hermanos
Nolan
Fuga
Tuk Tuk
Exotic Izakaya
Madame Phu Man Chu
Thai Zab
The Sushi Bar
BAR RESTO
Balthazar
The Clumsies
Rock n Roll
Noel
42 Barstronomy
Coyoacan
TGI Fridays
Dirty Ginger
Pere Ubu
The Dalliance
WINE BAR RESTO
Paleo
By the Glass
Drupes & Drips
Kiki de Grece
Θα σε κάνω Βασίλισσα
Fabrica de Vino
Oinoscent
Gargaretta
Heteroclito
L’ Audrion
STREET FOOD
Πρίγκιπας
Feyrouz
Po’ Boys
Smak
Migada
Hoocut
Romatella
Dirty Μάνη
Pera
Talking Breads
CHEF
Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι)
![sefmanolispapoytsakis.jpg sefmanolispapoytsakis.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/sefmanolispapoytsakis.jpg)
Γκίκας Ξενάκης (Aleria)
Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman)
Δήμος Μπαλόπουλος (Frater & Soror-Senios Phi Beta Kappa)
Νίκος Θωμάς (Privilege, Simul)
Τάσος Μαντής (Hytra)
Αλαίν Παροντί (VeriTable)
Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Sense)
Παύλος Κυριάκης (Λυκόβρυση)
Δημήτρης Ζύμπα - Νίκος Βοργιάς (Άλφιcon)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.