- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Το Nora's Deli στο Κολωνάκι αποκτάει και δεύτερη τοποθεσία και γίνεται και all day bistro
Δεν χρειάζεται να κατοικείς στο Κολωνάκι για να γνωρίζεις το Nora’s Deli της οδού Αναγνωστοπούλου. Ένα delicatessen που θυμίζει τα παλιά αθηναϊκά παντοπωλεία, έχει φανατικούς πελάτες και προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, βιολογικά και κάθε είδους. Είναι από εκείνα τα σύγχρονα markets που συνήθως βρίσκεις σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου, σαν το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη, και μετατρέπει τα καθημερινά ψώνια σε μία ευχάριστη δραστηριότητα γεμάτη από ατέλειωτο χάζι στα ράφια και τέλειες επιλογές.
Μετά από έξι πετυχημένα χρόνια, οι ιδιοκτήτες Νόρα και Πέτρος Σμάτσης μαζί με την Ναταλία Εμμανουηλίδου αποφάσισαν να εξελίξουν το Nora’s Deli, ανοίγοντας ένα ακόμα μαγαζί με το ίδιο concept σε νέα τοποθεσία και με επιπλέον εκπλήξεις.Το μάθαμε, το επισκεφτήκαμε, το διαδίδουμε!
Η πρώτη εντύπωση που σου δημιουργείται ανοίγοντας τις πόρτες του καινούργιου χώρου είναι μία αίσθηση γαλήνης και άνεσης, που καταρχάς οφείλεται στην έκταση (σχεδόν διπλό σε μέγεθος από το original) και δεύτερον στην μίνιμαλ και ήπια αισθητική του. Σε προκαλεί έτσι να χαλαρώσεις και να εξερευνήσεις την κάθε του γωνία με προσοχή, ενώ ψάχνεις δικαιολογίες για να αγοράσεις τα πάντα.
Όσοι ήδη έχετε υπάρξει πελάτες του Nora’s Deli γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με την τεράστια γκάμα από εκλεκτά και πρωτοεμφανιζόμενα προϊόντα, βιολογικά, ελληνικά αλλά και διεθνή. Ακόμα και αν ψάχνεις κάτι τρομερά συγκεκριμένο, το πιο πιθανόν είναι να φύγεις με πολλές (πολλές) σακούλες επιπλέον πραγμάτων, από πρόβειο τυρί με φιστίκι μέχρι φουά γκρα χήνας, και από σαμπουάν με πράσινο τσάι μέχρι λοσιόν για ασημικά.
Βρίσκω την κυρία Νόρα σκυμμένη πάνω από μία μισανοιγμένη κούτα, ενώ ισορροπεί το κινητό ανάμεσα στο μάγουλο και τον ώμο της, κανονίζοντας τις επόμενες παραγγελίες. Το πόσο πολύ αγαπάει αυτό που κάνει μπορεί κανείς να το καταλάβει εύκολα, από τον τρόπο που κινείται μέσα στον χώρο. Τρομερά γρήγορα και σχεδόν «στα τυφλά», γνωρίζοντας απ’εξω την κάθε σπιθαμή του. Με κατευθύνει προς το ψυγείο με τα έτοιμα φαγητά. Κάνουμε μια στάση στο τεράστιο ράφι με τις σοκολάτες, όπου παύω για λίγο να έχω επαφή με το υπόλοιπο περιβάλλον αντικρίζοντας τις Dolfin με σύκα και βανίλια Μαδαγασκάρης.
Φτάνουμε τελικά στον προορισμό μας, όπου η κυρία Νόρα αρχίζει να με ξεναγεί σε ένα υπέροχο μενού κρύων πιάτων, νόστιμο, υγιεινό, πρωτότυπο και ό,τι πιο φρέσκο. Σαλάτα με φαγόπυρο, σπανάκι, κολοκύθα και αποξηραμένα σύκα. Σάντουιτς με μαύρο ψωμί, bresaola Ιταλίας, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι, ψητή αγκινάρα και βιολογική μουστάρδα (το καταβρόχθισα επιτόπου).
Wraps κομμένα σε κομματάκια με λαχανικά εποχής, απίστευτη σως και το πιο νόστιμο σουσάμι που έχω ποτέ γευτεί (τα σούφρωσα φεύγοντας). Και το πιο ωραίο όλων; Κάθε μία από τις αλμυρές λιχουδιές έχει φτιαχτεί αποκλειστικά με υλικά που μπορείς να βρεις στο Nora’s Deli και να αγοράσεις και για το σπίτι σου. Θα μπορούσες δηλαδή να τις φτιάξεις και μόνος σου!
«Βέβαια ο σεφ δεν θα σου πει ακριβώς την συνταγή», με πληροφορεί παιχνιδιάρικα η κυρία Νόρα και, ναι, έχει έρθει η ώρα να ρωτήσω για τον μυστήριο σεφ και το μπιστρό που θα επιμελείται, με τραπεζάκια που θα απλωθούν εντός των ημερών έξω από το μαγαζί.
Πρόκειται για τον Jean Marrie Hoffman, αρχιμάγειρα της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο οποίος έχει βασίσει το μενού του νέου all day light bistro σε γαλλικές και ελληνικές συνταγές, που θα αλλάζουν κάθε δύο με τρεις μήνες, ανάλογα με τα εποχιακά συστατικά. Ακούω γαλλική κουζίνα, ρωτάω αν θα υπάρχουν κροκ μεσιέ. «Φυσικά και θα υπάρχουν. Με τα πιο αγνά υλικά για να είναι και ελαφρά και νόστιμα», με πληροφορεί η κυρία Νόρα ενώ δείχνει πού ακριβώς στο εξωτερικό του μαγαζιού θα τοποθετηθούν τα τραπεζάκια για τους πελάτες που θέλουν να καθίσουν.
Με την βοήθεια του εξαιρετικά φιλικού προσωπικού (με τις πιο σικ ποδιές που μπορείς να δεις), η Νόρα και οι συνεργάτες της έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα premium, σύγχρονο παντοπωλείο, με μπόνους χώρο εστίασης, όπου πρωταγωνιστές είναι η νοστιμιά και το well being.
Πριν φύγω την ρωτάω για τα δικά της αγαπημένα προϊόντα και η απάντηση που μου δίνει χωρίζεται σε τρία μέρη, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Ένα πακέτο με βιολογικά μούσλι με καρότο, μήλο, κανέλα και ολόκληρα αμύγδαλα. Σολωμός που μυρίζει αλμύρα και λιώνει στο στόμα σαν βούτυρο. Ένα απίστευτο τυρί Occeli Al Barolo για τους λάτρεις του είδους.
Σίγουρα η μία επίσκεψη δεν είναι αρκετή για τα ανακαλύψεις όλα. Εμείς θα επιστρέψουμε.
Αναπήρων Πολέμου 10, Κολωνάκι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα νησί-όνειρο, κομμάτι μιας παλιάς Ελλάδας με πολύ φιλόξενους ανθρώπους
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.