- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Ποια είναι η Έφη Κότσαπα που έχει το μπουτίκ ρεστό Chefi στο Χαλάνδρι;
Και γιατί όλη η Αθήνα τρέχει να τσεκάρει τι πάει να πει «We have the best food in the world»;
Συνέντευξη με την Έφη Κότσαπα, ιδιοκτήτρια του μπουτίκ ρεστό Chefi στο Χαλάνδρι.
Ποιο ήταν το μότο της προηγούμενης ζωή σου; Ξέρω πως, πριν το σλόγκαν «Chefi: we have the best food in the world», «μαγείρευες» αριθμούς και ταξίδευες…
Το μότο μου ήταν «One life - live it». Και ως οικονομολόγος και ως «Chefi», η ζωή μου είναι τα ταξίδια. Είναι η απόλυτη εμπειρία χαράς και χαρούμενης ζωής για μένα. Εξάλλου, travel is the only thing you can buy that makes you richer... (είμαι η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου).
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να κάνεις στροφή και να στήσεις μια νέα ζωή στο Χαλάνδρι;
Ο καθαρός αέρας στα 5.300 μέτρα. Είχα πάει στο πρώτο base camp στο Έβερεστ και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες κατάλαβα ξεκάθαρα ότι πρέπει να ασχοληθώ με κάτι που αγαπώ πολύ.
Τρία ταξίδια σου που η επαφή με την κουζίνα του τόπου σού άλλαξε την κοσμοθεωρία σου περί γεύσης και σε ενέπνευσε να φέρεις κομμάτι της φιλοσοφίας τους στο «Chefi»;
Ταξίδι στο Τιμπουκτού, σε προσφυγικό καταυλισμό Παλαιστινίων και σε φαβέλα στη Βραζιλία. Είμαστε τόσο ευλογημένοι, που έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε νόστιμο και φρέσκο φαγητό κάθε ημέρα. Μετά από επισκέψεις σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, αποφάσισα ότι το κάθε γεύμα είναι δώρο που πρέπει να απολαμβάνουμε και να γιορτάζουμε κάθε μέρα.
Πόσο Αθηναία είσαι; Απόλυτα ή έχεις και κάποια άλλη ρίζα;
Επιλέγω να ζω στην Αθήνα διότι την αγαπώ. Πιστεύω ότι οι γονείς είναι καλό να δίνουν στα παιδιά τους δύο πράγματα: ρίζες και φτερά. Στη δική μου περίπτωση μου έδωσαν μόνο φτερά...
Εκτός από τη θεσπέσια κουζίνα σου, μ’ αρέσει η μουσική του Chefi –από Σινάτρα και Μπόουι έως Τζιλμπέρτο και Last Shadow Puppets–, είδα και μια φορά τον Γιάννη Πετρίδη σε ένα από τα τραπέζια σου, οπότε είμαι σίγουρος πως κάτι παίζει με σένα και πως το σάουντρακ δεν είναι καθόλου τυχαίο...
Η μουσική (και η σοκολάτα) είναι το πάθος μου. Ακούω την εκπομπή του Γιάννη με μανία πάνω από 40 χρόνια και είναι o ΔΑΣΚΑΛΟΣ μου. Του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ διότι μου έχει μάθει να αγαπώ όλα τα είδη μουσικής. Μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου είναι όταν ο Μάκης Προβατάς έφερε τον Γιάννη στο «Chefi» για να τον γνωρίσω. I met Γιάννης Πετρίδης! Wow. Και βεβαίως στο «Chefi» ακούμε αποκλειστικά μουσικές από το Athens Voice Radio 102.5.
Βγαίνεις, δοκιμάζεις, αγχώνεσαι για την τάση της κάθε σεζόν ή έχεις κάποιο όραμα που πάνω του βαδίζει το μενού;
Το μενού στο «Chefi» είναι το σάουντρακ της ζωής μου – με τα greatest hits των αγαπημένων μου πιάτων από όλο τον κόσμο. Η δημιουργία των πιάτων μας βγαίνει ξεκάθαρα και με χαρά, και είναι το αγαπημένο μου κομμάτι στο «Chefi». Δεν παρακολουθώ τον ανταγωνισμό.
Πού σύχναζες πριν το Chefi;
Παλιά έτρωγα έξω σχεδόν κάθε ημέρα και ήξερα όλα τα εστιατόρια στην Αθήνα. Δεν φαντάζεσαι πόσο λατρεύω το φαγητό.
Πες μου τα πιάτα για τα οποία καμαρώνεις…
Είναι σαν να ρωτάς τον Πικάσο ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα. Τώρα δημιουργούμε τα νέα χειμωνιάτικα πιάτα. Ποντάρω στο yummy!
Ποιος είναι ο ιδανικός πελάτης του «Chefi»;
Αυτός που έρχεται στο «Chefi» ως πελάτης και φεύγει ως φίλος.
Αν είχες πρόταση να ανοίξεις το «Chefi» αλλού, σε ποιο σημείο θα διάλεγες;
Το «Chefi» είναι το πρώτο μου εστιατόριο και το τελευταίο. Viva Χαλάνδρι.
Chefi, Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774, chefi.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.