- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Το θρακόψωμο είναι το νέο μεγάλο trend στο σουβλάκι. Το δοκιμάσαμε στο Πιάτσα Καλαμάκι
Προφανώς και το σουβλάκι είναι τέλειο από μόνο του και δεν χρειαζόμαστε καμία δικαιολογία για να το τιμήσουμε. Ακόμη πιο προφανέστατα όμως, οι ψήστες αυτές της χώρας είναι σατανικά μυαλά και δεν θα σταματήσουν να κατεβάζουν κολασμένες ιδέες μέχρι να μας εξοντώσουν. Σίγουρα έχεις δοκιμάσει σουβλάκι με πίτα ή στριμωγμένο μέσα σε αφράτα ψωμάκια σάντουιτς. Για να μη μιλήσω για τις σκεπαστές (αυτές κι αν μας έκαψαν). Σουβλάκι μέσα σε θρακόψωμο, όμως, έχεις δοκιμάσει ποτέ;
Το θρακόψωμο είναι η τελευταία ιδέα που είχαν τα ψητοπωλεία για να μας κάνουν να μάθουμε το τηλέφωνό τους απ’ έξω (λες και δεν το ξέραμε ήδη). Όχι, δεν είναι ένα ψωμί από τη Θράκη, όπως πολλοί νομίζουν (θα μπορούσε όμως). Στα αλήθεια πρόκειται για ένα καρβελάκι ψωμί φτιαγμένο από χωριάτικη ζύμη που ψήνεται στη θράκα. Μόλις ψηθεί, ο σατανικός ψήστης αφαιρεί τη ζεστή ψίχα και κάνει χώρο για να το γεμίσεις με τα υλικά της αρεσκείας σου. Καλαμάκι, λουκάνικα, γύρο, πατάτες, μπιφτέκι, ντομάτα, σος, ό, τι τέλος πάντων στοιχειώνει τα όνειρά σου.
Ποια είναι η διαφορά με ένα οποιοδήποτε άλλο τυλιχτό; Πρώτον το μέγεθος. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα μικρό καρβέλι ψωμί, οπότε η ποσότητα της γέμισης αντιστοιχεί σε δύο, ακόμα και τρία τυπικά σουβλάκια. Δεύτερον, το άτιμο αυτό ψωμάκι, έτσι καυτό-καυτό που είναι, έρχεται κριτσανιστό απ’ έξω, μαλακό από μέσα, μια ζεστή αγκαλιά για κάθε κρέας (αναστεναγμός).
Εγώ το δοκίμασα για πρώτη φορά στο Πιάτσα Καλαμάκι της Ν. Σμύρνης και αυτό προτείνω για την ποιότητα των υλικών του, για τη μεγάλη ποικιλία (υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικές προτάσεις σε τυλιχτά, ενώ οι χειροποίητες σος φτάνουν τις 13), αλλά και για το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα ψητοπωλεία που χρησιμοποιούν φρέσκες τηγανιτές πατάτες στα σουβλάκια τους, πράγμα που πολύ εκτιμώ. Θα το βρεις, όμως, κι αλλού. Και μετά από αυτό, η λέξη «δίαιτα» θα διαγραφεί από το λεξιλόγιό σου.
Πιάτσα Καλαμάκι: Ηρακλείου 2, Χαλάνδρι, 210 6801555 και 2ας Μαΐου 34, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, 210 9343023, www.piatsakalamaki.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.