- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
![20190914_223404_1.jpg 20190914_223404_1.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/09/26/20190914_223404_1.jpg)
Το θρακόψωμο είναι το νέο μεγάλο trend στο σουβλάκι. Το δοκιμάσαμε στο Πιάτσα Καλαμάκι
Προφανώς και το σουβλάκι είναι τέλειο από μόνο του και δεν χρειαζόμαστε καμία δικαιολογία για να το τιμήσουμε. Ακόμη πιο προφανέστατα όμως, οι ψήστες αυτές της χώρας είναι σατανικά μυαλά και δεν θα σταματήσουν να κατεβάζουν κολασμένες ιδέες μέχρι να μας εξοντώσουν. Σίγουρα έχεις δοκιμάσει σουβλάκι με πίτα ή στριμωγμένο μέσα σε αφράτα ψωμάκια σάντουιτς. Για να μη μιλήσω για τις σκεπαστές (αυτές κι αν μας έκαψαν). Σουβλάκι μέσα σε θρακόψωμο, όμως, έχεις δοκιμάσει ποτέ;
![2.jpg 2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/2_281.jpg)
Το θρακόψωμο είναι η τελευταία ιδέα που είχαν τα ψητοπωλεία για να μας κάνουν να μάθουμε το τηλέφωνό τους απ’ έξω (λες και δεν το ξέραμε ήδη). Όχι, δεν είναι ένα ψωμί από τη Θράκη, όπως πολλοί νομίζουν (θα μπορούσε όμως). Στα αλήθεια πρόκειται για ένα καρβελάκι ψωμί φτιαγμένο από χωριάτικη ζύμη που ψήνεται στη θράκα. Μόλις ψηθεί, ο σατανικός ψήστης αφαιρεί τη ζεστή ψίχα και κάνει χώρο για να το γεμίσεις με τα υλικά της αρεσκείας σου. Καλαμάκι, λουκάνικα, γύρο, πατάτες, μπιφτέκι, ντομάτα, σος, ό, τι τέλος πάντων στοιχειώνει τα όνειρά σου.
Ποια είναι η διαφορά με ένα οποιοδήποτε άλλο τυλιχτό; Πρώτον το μέγεθος. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα μικρό καρβέλι ψωμί, οπότε η ποσότητα της γέμισης αντιστοιχεί σε δύο, ακόμα και τρία τυπικά σουβλάκια. Δεύτερον, το άτιμο αυτό ψωμάκι, έτσι καυτό-καυτό που είναι, έρχεται κριτσανιστό απ’ έξω, μαλακό από μέσα, μια ζεστή αγκαλιά για κάθε κρέας (αναστεναγμός).
![20190914_223113_1.jpg 20190914_223113_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/20190914_223113_1.jpg)
Εγώ το δοκίμασα για πρώτη φορά στο Πιάτσα Καλαμάκι της Ν. Σμύρνης και αυτό προτείνω για την ποιότητα των υλικών του, για τη μεγάλη ποικιλία (υπάρχουν πάνω από 40 διαφορετικές προτάσεις σε τυλιχτά, ενώ οι χειροποίητες σος φτάνουν τις 13), αλλά και για το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα ψητοπωλεία που χρησιμοποιούν φρέσκες τηγανιτές πατάτες στα σουβλάκια τους, πράγμα που πολύ εκτιμώ. Θα το βρεις, όμως, κι αλλού. Και μετά από αυτό, η λέξη «δίαιτα» θα διαγραφεί από το λεξιλόγιό σου.
Πιάτσα Καλαμάκι: Ηρακλείου 2, Χαλάνδρι, 210 6801555 και 2ας Μαΐου 34, Κεντρική Πλατεία Νέας Σμύρνης, 210 9343023, www.piatsakalamaki.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.