- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Artisanal: Ένας κήπος-όνειρο για το καλοκαίρι
Σε υποδέχεται ξαφνικά, δυο μέτρα δίπλα από τη μονίμως «επιβαρυμένη» Κηφισίας
Το Artisanal προσφέρει καφέ, πρωινό και brunch, συνεχίζει με lunch, το πάει μέχρι αργά το βράδυ ανάβοντας τα μικρά φωτάκια του ειδυλλιακού του κήπου.
Είναι τόσο όμορφος και πολύχρωμα φουντωτός αυτός ο κήπος που σε υποδέχεται ξαφνικά, δυο μέτρα δίπλα από τη μονίμως «επιβαρυμένη» Κηφισίας, που και τίποτα άλλο να μη σου πρόσφερε θα ’βρισκες λόγους για να τον εκθειάσεις… Δέντρα πανύψηλα και αιωνόβια, τριανταφυλλίτσες και γιασεμιά, μυρωδικά και πρασινάδες πλαισιώνουν τραπέζια, δημιουργούν γωνιές για ρομάντζα... βάζουν κι ένα μπαρ σε κυρίαρχη θέση να μην ξεχνάς και όλα τα υπόλοιπα που μπορείς εδώ να απολαύσεις.
Περνάω καλά κάθε φορά που έρχομαι, χειμώνα-καλοκαίρι. Γιατί ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλης Γερασίμου ανοίγοντας πριν λίγα χρόνια το Artisanal τους δεν στάθηκαν στην αδιαφιλονίκητη ομορφιά του κήπου και του παλιού αρχοντικού που φιλοξενεί στις σάλες του τη χειμωνιάτικη βερσιόν του καλού εστιατορίου. Αντίθετα, κάθε χρόνο που περνάει, αποδεικνύουν ότι μόνο όταν αγαπάς πολύ και είσαι συνεχώς από πάνω του, το «παιδί» σου πάει μπροστά και ευημερεί. Στα δυνατά τους χαρτιά είναι και ο εξαιρετικός σεφ Δημήτρης Δημητριάδης, λάτρης της ελληνικής κουζίνας. Ο οποίος σε όλα του τα πιάτα συνδυάζει τεχνικές, γνώσεις, εμπειρία, κυρίως όμως ποντάρει στη γεύση τους αλλά και στις μικρές παιχνιδιάρικες ανατροπές. Με κάτι τέτοιο μας ξεκίνησε προχτές: nigiri με καπνιστό χέλι, παντζάρι, βλίτα και κρέμα από απάκι, μια μικρή κατακόκκινη –από το παντζάρι– μπουκιά ρυζιού ονειρεμένης νοστιμιάς.
Συνεχίζει με ντολμάδες τυλιχτούς σε μαρούλι της θάλασσας και γεμιστούς με χτένια, άγριο ρύζι, φινόκιο, δίπλα και το φίνο αυγολέμονο. Η πατατοσαλάτα με την κρέμα μετσοβόνε ήταν από μόνη της νόστιμη, της πρόσθεσε πόντους με πέρλες τηγανητού (και ωραία κριτσανιστού) τραχανά. Η χωριάτικη είχε όλες τις καλές πρώτες της ύλες, «παιχνίδιζε» και με το αγγούρι σε μορφή γρανίτας. Το μοσχαράκι συνοδευόταν από καραμελωμένο κουνουπίδι, η σφυρίδα μύριζε θάλασσα και είχε βαθιά νοστιμιά από τα γιαχνί χόρτα και τη σάλτσα κακαβιάς, το κοτόπουλο με το χειροποίητο κοφτό μακαρόνι και τη σάλτσα παστιτσάδας ήταν πιάτο υπέρκομψο που –όμως– από την πρώτη πιρουνιά γευόσουνα και την πληθωρική του γεύση.
Ανοιχτό από το πρωί στις 11 το Artisanal, προσφέρει μέσα στις παχιές δροσιές καφέ, πρωινό και brunch (προζυμένια ψωμιά, αυγόφετες, ομελέτες κ.λπ.), συνεχίζει με lunch, το πάει μέχρι αργά το βράδυ ανάβοντας τα μικρά φωτάκια του ειδυλλιακού του κήπου. Έχει αυτό το «κάτι» που σου εγγυάται χαλαρές στιγμές, έχει ωραίες μουσικές, πολύ ευγενικό σέρβις, τιμές που δεν σε αγριεύουν και είναι απόλυτα ταιριαστές με τα προσφερόμενα. Με ωραία γλυκά –«αμυγδάλου», ραβανί και σουδάκια με σοκολάτα, μπανάνα–, καθώς και πολλά κοκτέιλ, «Too gin to be true» το δικό μου, την πήγαμε μέχρι αργά τη βραδιά και ομόφωνα κανονίσαμε γρήγορη επανάληψη…
Ζηρίνη 2, Κηφισιά, 2108086111
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Domes Noruz Kassandra φιλοξενεί την dream team της θεσσαλονικιώτικης κουζίνας
Σπιτικό τσίπουρο, μερακλίδικοι μεζέδες, νόστιμο τηγάνι και κατάσταση πάρτι
Όπως και η Colette έχει για τη ζωή την άποψη «διασκέδασέ το με κάθε τρόπο»!
Kονσεπτικό street food resto με άρωμα Αμερικής
Η ιστορία του ξεκινάει το 1972 όντας το πρώτο μαγαζί που άνοιξε στην περιοχή και συνεχίζεται ως σήμερα με πολλές αλλαγές, αλλά την ίδια αγάπη για το φαγητό
Εδώ κάθε τραπέζι είναι το «καλό» τραπέζι και κάθε πιάτο είναι ένα έργο υψηλής γαστρονομίας από αυστηρά επιλεγμένες πρώτες ύλες
Εδώ μπορείς επίσης να βιώσεις και την απόλυτη farm to table εμπειρία συμμετέχοντας σε ένα από τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται καθημερινά
Ο σεφ Αυγουστής Γαλανός αναδεικνύει τα παραδοσιακά προϊόντα της Κιμώλου μέσα από μια σύγχρονη γαστρονομική οπτική
Σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού, στον Μαραθώνα, προσφέρει φρέσκα πιάτα από αγνές πρώτες ύλες της οικογένειας Μαρμαρινού, μαγειρεμένα από την κυρία Βούλα
Το μενού του διακεκριμένου Νίκου Κουτσουδάκη περιλαμβάνει από κρεατικά μέχρι θαλασσινά και μαγειρευτά.
Το εμβληματικό τηγανητό του μπαρμπουνάκι βρήκε τη θέα που του αξίζει
Μόλις άνοιξε στην οδό Αγίας Ειρήνης
Όταν η τέχνη φιλοξενεί ένα εστιατόριο
Ένα beach restaurant με καταγωγή από την Αίγυπτο
Χειροποίητες δημιουργίες, χωρίς χρωστικές και αγαπημένες γεύσεις
Ο απόλυτος προορισμός του Ξυλόκαστρου κλείνει 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας,
Happy vibes και ατμόσφαιρα party όλη ημέρα
Ένα μοναδικό εστιατόριο πάνω στη θάλασσα
Πανοραμική θέα στην ανοιχτή θάλασσα και πεντανόστιμο φαγητό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.