- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
My1Cuisine, αυθεντική αρμένικη κουζίνα σε κυριακάτικο τραπέζι
Η επόμενη εκδήλωση του Slow Food αφιερώνεται στις γεύσεις της Αρμενίας
Το Slow Food διοργανώνει ένα γεύμα με αυθεντικές αρμένικες συνταγές την Κυριακή 2 Ιουνίου
Το Slow Food είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1989 για να προστατέψει την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις, και την κουλτούρα γύρω από το φαγητό κάθε τόπου. Είναι μια απάντηση στους ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής, ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι γύρω από το φαγητό τους. Σήμερα, έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το πώς και τι τρώμε. Στην Ελλάδα, έχει ενεργή παρουσία και συχνά διοργανώνει ποικίλες γαστριμαργικές εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο εστιατόριο My1cuisine και θα σας αποκαλύψει όλα τα μυστικά της Αρμένικης κουζίνας.
Η κουζίνα της Αρμενίας είναι νόστιμη και πληθωρική. Περιλαμβάνει πολλές παραδοσιακές συνταγές που στο πέρασμα του χρόνου κατάφεραν να επιβιώσουν στο ακέραιο. Αυτές τις συνταγές θα μαγειρέψει την Κυριακή ο σεφ Μιράν Γιαγτζιάν, ετοιμάζοντας ένα μενού βασισμένο στις αληθινές γεύσεις της Αρμενίας, με τον ίδιο τρόπο που θα τις μαγείρευε η Αρμένισσα γιαγιά του.
Το γεύμα θα συνοδεύσουν αυθεντικά αρμένικα κρασιά με πολλές ιδιαιτερότητες που θα τις γνωρίσετε μία μία από κοντά, όπως και το αυθεντικό “Cognac” Ararat. Εδώ, ο επίσης Αρμένης Ντανιέλ Απικιάν, εισαγωγέας και βαθύς γνώστης του οινικού τοπίου της Αρμενίας έχει φροντίσει να συνταιριάξει τέλεια το κρασί με το φαγητό.
*Το κόστος συμμετοχής είναι στα €43 και €40 για τα μέλη του Slow Food. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά στο 6944422203.
My1Cuisine: Μεταμορφώσεως 27, Μοσχάτο, 2104828131
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.