Θεματα

My1Cuisine, αυθεντική αρμένικη κουζίνα σε κυριακάτικο τραπέζι

Η επόμενη εκδήλωση του Slow Food αφιερώνεται στις γεύσεις της Αρμενίας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Photo by Calum Lewis/ Unsplash
Photo by Calum Lewis/ Unsplash

Το Slow Food διοργανώνει ένα γεύμα με αυθεντικές αρμένικες συνταγές την Κυριακή 2 Ιουνίου

Το Slow Food είναι ο παγκόσμιος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1989 για να προστατέψει την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις, και την κουλτούρα γύρω από το φαγητό κάθε τόπου. Είναι μια απάντηση στους ολοένα και πιο γρήγορους ρυθμούς ζωής, ένας τρόπος να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι γύρω από το φαγητό τους. Σήμερα, έχει παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες και έχει ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το πώς και τι τρώμε. Στην Ελλάδα, έχει ενεργή παρουσία και συχνά διοργανώνει ποικίλες γαστριμαργικές εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στο εστιατόριο My1cuisine και θα σας αποκαλύψει όλα τα μυστικά της Αρμένικης κουζίνας.

O σεφ Μιράν Γιαγτζιάν
O σεφ Μιράν Γιαγτζιάν

Η κουζίνα της Αρμενίας είναι νόστιμη και πληθωρική. Περιλαμβάνει πολλές παραδοσιακές συνταγές που στο πέρασμα του χρόνου κατάφεραν να επιβιώσουν στο ακέραιο. Αυτές τις συνταγές θα μαγειρέψει την Κυριακή ο σεφ Μιράν Γιαγτζιάν, ετοιμάζοντας ένα μενού βασισμένο στις αληθινές γεύσεις της Αρμενίας, με τον ίδιο τρόπο που θα τις μαγείρευε η Αρμένισσα γιαγιά του.

Το γεύμα θα συνοδεύσουν αυθεντικά αρμένικα κρασιά με πολλές ιδιαιτερότητες που θα τις γνωρίσετε μία μία από κοντά, όπως και το αυθεντικό “Cognac” Ararat. Εδώ, ο επίσης Αρμένης Ντανιέλ Απικιάν, εισαγωγέας και βαθύς γνώστης του οινικού τοπίου της Αρμενίας έχει φροντίσει να συνταιριάξει τέλεια το κρασί με το φαγητό.

*Το κόστος συμμετοχής είναι στα €43 και €40 για τα μέλη του Slow Food. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά στο 6944422203.

 My1Cuisine: Μεταμορφώσεως 27, Μοσχάτο, 2104828131

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.