- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
Δοκιμάσαμε τις νέες γεύσεις του Dickie Dee και πάθαμε άνοιξη
Soft το παγωτό, έντονα τα συναισθήματα
Σέβομαι απόλυτα όσους επιμένουν να τρώνε παγωτό και τον χειμώνα, καθώς είναι μία απόλαυση που οφείλει να μην καταπιέζεται από ποταπές έννοιες όπως οι εποχές. Παρόλα αυτά, η αξία μιας ανοιξιάτικης βόλτας ανάμεσα στα πολύχρωμα στενάκια του κέντρου κρατώντας ένα χωνάκι είναι ανεκτίμητη, και το παγωτό ακόμα πιο νόστιμο όταν δεν τουρτουρίζεις.
Έτσι λοιπόν, με το που ο ήλιος άρχισε να λάμπει και τα βαριά παλτό ήταν πλέον αχρείαστα, αποφάσισα να περάσω το απόγευμά μου περπατώντας και ρεμβάζοντας στην Αθήνα, μέχρι που βρέθηκα σε έναν γνωστό και ροζ παράδεισο. Και κάθισα εκεί για πάντα.
Το Dickie Dee έχει ήδη κάνει μία θεαματική είσοδο στην γλυκιά σκηνή του κέντρου, ανοίγοντας για πρώτη φορά τις μηχανές παγωτού πριν έναν περίπου χρόνο και αποκτώντας σχεδόν αμέσως μία ξακουστή φήμη. Και καθόλου άδικα.
Ακόμα και αν δηλώνεις πως δεν είσαι τεράστιος οπαδός του soft ice cream (τι πάει λάθος;), σίγουρα εδώ θα δαγκώσεις την γλώσσα σου και θα μετανοήσεις. Οι γεύσεις λίγες και εκλεκτές, τα υλικά αγνά, το αποτέλεσμα φρεσκότατο κι εσύ εκστασιασμένος με ένα κουταλάκι στο χέρι να ανεβοκατεβαίνει.
Μεγαλύτερη έκπληξη για ένα άτομο που αντιπαθεί το παγωτό φυστίκι και σιχαίνεται οτιδήποτε έχει σχέση με λουκούμια ήταν ο συνδυασμός pistachio με τριαντάφυλλο, ο οποίος ήταν τόσο βουτυρένιος και ζαχαρωτός ταυτόχρονα που με έκανε να κοιτάξω τον ιδιοκτήτη Δημήτρη Φωτόπουλο με δυσπιστία. Δεν γίνεται να πετυχαίνει τέτοια υφή χωρίς καμία «ζαβολιά»!
Κι όμως, για την παρασκευή του παγωτού, χρησιμοποιείται μόνο εγχώριο γάλα και σοκολάτα, το φιστίκι έρχεται από την Σικελία ενώ στην συνταγή υπάρχει ελάχιστη ζάχαρη, κάνοντας έτσι όποια γεύση και αν επιλέξεις να έχει χαμηλά λιπαρά.
Ίσως βέβαια εσύ θελήσεις να τυλίξεις το χωνάκι σου με ένα ζαχαρένιο σύννεφο από μαλλί της γριάς όπως εγώ. Τότε κάπως αλλάζει το πράγμα.
Εκτός από το φυστικοτριανταφυλένιο combo που συστήνω ανεπιφύλακτα, πρέπει να δοκιμάσεις το δροσερό γιαούρτι με μούρα, την vegan dark chocolateμε χαλβά σοκολάτας και τριμμένο μουστοκούλουρο (θα σε ψήσει να νηστέψεις) και για μία σχεδόν εξωπραγματική απόλαυση έχω να προτείνω το εξής: salted caramel με καραμελωμένο ποπ κορν από πάνω. Ω, ναι.
Η διακόσμηση του Dickie Dee έχει προκύψει από αναφορές σε art deco και το The Great Gatsby, με ροζ λεπτομέρειες και μία μαρμάρινη μπάρα, η οποία κάνει τον χώρο να θυμίζει περισσότερο μπαρ της Νέας Υόρκης και λιγότερο παγωτατζίδικο της Αθήνας. Έτσι οι περισσότεροι πελάτες έρχονται εδώ για να μείνουν, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν κάτι το εξαιρετικά νόστιμο με την ησυχία τους. Και αυτό δεν σημαίνει μόνο παγωτό.
Δοκιμάσαμε ένα Dickie Cup με κομματάκια brownie, παγωτό Fior di Latte και σως πραλίνας και κοντέψαμε να πάθουμε κώμα. Συνεχίσαμε με ζεστή μηλόπιτα, παγωτό και αλατισμένη καραμέλα και το πάθαμε. Το brownie με φυστικοβούτυρο μας αποτελείωσε.
Τελικά βράδιασε και ο Δημήτρης Φωτόπουλος μας προσκάλεσε να μείνουμε για ένα «σφηνάκι» παγωτού ακόμα (δεχτήκαμε) και ένα ποτήρι κρασί, που σερβίρεται από κάποια ώρα και μετά στον χώρο (δεχτήκαμε).
Βουλής 23, Σύνταγμα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.