Τρώγοντας από τα χεράκια της Μάγκυς του MasterChef
Είχαν δίκιο που την ζήλευαν όλοι μέσα στο παιχνίδι
Μπορεί φέτος, το MasterChef να έχει προχωρήσει με νέους παίκτες, όμως πέρυσι όλοι μας ήμασταν κολλημένοι με τη Μάγκυ Ταμπακάκη. Τη γυναίκα που σχεδόν όλοι οι άντρες του ριάλιτι τη «μισούσαν» επειδή οι κριτές την εκθείαζαν. Ατάκες του στιλ «Γιατί έχει αφήσει το παιδί της με τον πατέρα του και πήγε στο MasterChef» φοριόντουσαν πολύ πέρυσι.
Φέτος, όλα ανήκουν στο παρελθόν και η Μάγκυ, όπως και οι υπόλοιποι παίκτες του παιχνιδιού έχουν πάρει τον δρόμο τους. Μεταξύ των άλλων συνεργασιών της, αυτή την περίοδο την βρίσκεις στην Taverna at Bios την οποία έχει μετατρέψει σε ιταλική τρατορία.
Επέλεξα να την τιμήσω από την πρώτη εβδομάδα κιόλας που ξεκίνησε η συνεργασία της, και μάλιστα την Ημέρα των Ερωτευμένων. Πήρα τον Βαλεντίνο μου και για να τον πείσω να ζήσουμε έστω και για δυο ώρες σαν δύο ερωτευμένα ιταλάκια χωμένα μέσα σε μια μικρή τρατορία, του είπα ότι θα φάμε από τα χεράκια της Μάγκυς.
Ε, και πήγαμε. Και φάγαμε του σκασμού… σαν Έλληνες. Σου γράφω τι πήραμε να ξέρεις τι θα παραγγείλεις κι εσύ:
Σαλάτα από βραστά λαχανικά με καρύδια, σάλτσα αντζούγιας και κάπαρη. Απλά όνειρο. Καμία γεύση δεν καπέλωνε την άλλη.
Από τα πρώτα, τη ζεστή πολέντα με σάλτσα από κοκκινιστά λουκάνικά και φρέσκα μυρωδικά. Μην στο παίζω έξυπνη. Κι εγώ πριν την παραγγείλω ρώτησα τι είναι η πολέντα. Αλλά να σου πω και κάτι άλλο; Δεν ήθελα να το μάθω, να το φάω ήθελα και ήταν και πολύ νόστιμο!
Συνεχίσαμε με τα ναπολιτάνικα κεφτεδάκια (polpette λέγονται στα ιταλικά, να ξέρετε, κι εγώ έτσι τα παρήγγειλα) με σταφίδες και κουκουνάρι και κόκκινη σάλτσα. Ακόμα τα νιώθω στο στόμα μου.
Ακόμα νιώθω στο στόμα μου βέβαια και τα λαζάνια με το σιγομαγειρεμένο ραγού και τη μπεσαμέλ. Και να φανταστείς ότι εγώ ούτε να τη μυρίσω τη μπεσαμέλ, αλλά εδώ έγλειψα και το πιρούνι.
Έκλεισα το αλά ιταλικά ρομαντικό δείπνο μου με τη γλυκιά χειροποίητη τάρτα με ρικότα και πραλίνα φουντουκιού.
Και κάπως έτσι κατάλαβα γιατί μισούσαν όλοι τη Μάγκυ πέρυσι: Διότι πολύ απλά ό, τι μαγειρεύει είναι delizioso!
Αν θέλεις κι εσύ να νιώσεις ότι πετάγεσαι από τη μία άκρη της Ιταλίας στην άλλη με μία μόνο μπουκιά να ξέρεις ότι η Μάγκυ θα μαγειρεύει στην Taverna at Bios μέχρι και τις 15 Μαρτίου.
*Taverna at Bios, Πειραιώς 84 και Σαλαμίνος (είσοδος από Σαλαμίνος), 1ος όροφος, 21 0342 5335
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.