- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Εσύ ξέρεις τι είναι το cloud bread, το ψωμί χωρίς θερμίδες και υδατάνθρακες;
Ιδανικό για δίαιτα και λιγούρες
Ένα υποκατάστατο ψωμιού με ελάχιστες θερμίδες.
Σου έχει τύχει ποτέ να έχεις μπροστά σου δύο αβγά ποσέ, αφράτα και δελεαστικά, με τον κρόκο έτοιμο να εκραγεί στον ουρανίσκο σου και να μην σκεφτείς αμέσως «ΒΟΥΤΕΣ. ΨΩΜΕΝΙΕΣ ΒΟΥΤΕΣ.» πριν προσγειώσεις το καρβέλι στο τραπέζι και το εξαφανίσεις; Σε νιώθουμε. Η αλήθεια είναι πως το ψωμί είναι ο γνήσιος, ο αρχικός, ο λατρεμένος υδατάνθρακας και όταν μπαίνουμε σε κλίμα δίαιτας, δυσκολευόμαστε να το εγκαταλείψουμε. Δικαίως. Σε τι θα αλείψουμε το μέλι μας το πρωί; Πού θα κατευθυνθεί το μαχαίρι με το avocado spread; Ποιος θα βουτήξει στον κρόκο των ποσέ;!
Μην ανησυχείς. Υπάρχει μία λύση για να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. Και η δίαιτα αλλά και η λιγούρα. Και ονομάζεται cloud bread!
Mε βάση τα αβγά, το τυρί σε κρέμα και τα μπαχαρικά, το συγκεκριμένο υποκατάστατο του ψωμιού περιέχει ελάχιστες θερμίδες, διπλάσια πρωτεΐνη και φαίνεται πανεύκολο στην παρασκευή του. Κατάλληλο για όσους ξεκινούν δίαιτες όπως Keto και Paleo, αποφεύγουν την γλουτένη ή θέλουν να μην τους στενεύει το αγαπημένο τους τζιν.
Θα βρεις δύο διαφορετικές συνταγές (η μία με γιαούρτι και η άλλη με ταρτάρ) παρακάτω!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.