5 λόγοι που η πίτσα είναι ο βασιλιάς του junk (και καλύτερη από το σουβλάκι)
Η αλήθεια είναι σκληρή
Γιατί η πίτσα είναι το καλύτερο φαγητό του κόσμου.
Την προηγούμενη εβδομάδα η συντρόφισσα Κατερίνα Βνάτσιου δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό exposé στο οποίο καταγγέλλει ορισμένα από τα πιο υπερτιμημένα γλυκά που έχουν ποτέ δημιουργηθεί από ανθρώπινα χέρια, κερδίζοντας έτσι το δέος και τον απέραντο θαυμασμό μου (αν και ξέχασε να συμπεριλάβει τα κοκ). Εμπνευσμένη από το θάρρος της, αποφάσισα να σπάσω κι εγώ την σιωπή μου και να θίξω ένα ζήτημα για το οποίο έχω πολύ ισχυρά συναισθήματα, γνωρίζοντας φυσικά πως πρόκειται να εκτεθώ δημοσίως και να περιθωριοποιηθώ από συνεργάτες, φίλους και μέλη της οικογένειάς μου. Καμία μάχη όμως δεν κερδίζεται χωρίς θυσίες.
Έτσι σήμερα δηλώνω συνειδητά πως η πίτσα είναι το καλύτερο φαγητό του κόσμου και μπροστά της το σουβλάκι μοιάζει σαν τον φτωχό συγγενή που ισχυρίζεται ότι έχει πιάσει την καλή ενώ στην πραγματικότητα κλέβει κονσέρβες από την κουζίνα σου.
1. Μπορείς να την φας και για πρωινό
Κυρίες και κύριοι αναγνώστες θα ήθελα να σας προκαλέσω να βρείτε έστω και ένα ακόμα φαγητό εκτός της πίτσας που να είναι εξίσου νόστιμο (αν όχι νοστιμότερο) αφού έχει περάσει ώρες μέσα σε ένα χαρτονένιο κουτί και έχει κρυώσει εντελώς. Λογικά υπάρχει μία επιστημονική εξήγηση για το συγκεκριμένο φαινόμενο, εγώ το θεωρώ απλή μαγεία.
2. Αλλάζει μορφές
Πίτσα με χοντρή ζύμη, πίτσα με λεπτή ζύμη, πίτσα από το Σικάγο (deep dish την λέμε στο χωριό μου), πίτσα τετράγωνη, πίτσα με γεμιστές άκρες, πίτσα σε χωνάκι, πιτσάκια, πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι για τους φιτ, πίτσα calzone, πίτσα σε rolls, πίτσα πάνω σε πίτα από σουβλάκι γιατί μπορούμε. Πίτσα κατεψυγμένη, πίτσα του δρόμου, πίτσα σε ιταλικό εστιατόριο, πίτσα σπιτική της μαμάς σου. Σε όποια εκδοχή της και να την πετύχεις, θα είναι μονίμως νόστιμη.
3. Οι γευστικές της πιθανότητες είναι απεριόριστες
Τι δηλαδή, μπορείς να αλλάξεις στο σουβλάκι όταν έχεις όρεξη να γευτείς κάτι διαφορετικό; Να κάνεις τον γύρο, κεμπάμπ και το τζατζίκι, ρώσικη; Να χάσεις όλο σου τον αυτοσεβασμό και να δοκιμάσεις vegetarian με μανιτάρι αντί για κρέας; Ότι και να προσπαθήσεις, πάλι την ίδια λαδίλα θα καταλήγεις να τρως. Ενώ η πίτσα είναι ένας καμβάς επιλογών, που μπορεί να ικανοποιήσει κάθε γούστο, ακόμα και τους ανώμαλους που κοτσάρουν από πάνω ανανά.
4. Είναι αρκετός λόγος για να ταξιδέψεις
Ο φαγητοτουρισμός είναι η πιο απολαυστική μορφή ταξιδιού που μπορείς να κάνεις και η πίτσα είναι από μόνη της όλη η παρακίνηση που χρειάζεσαι για να κλείσεις εισιτήρια για Ιταλία. Όταν προσθέτουμε δε και τα μακαρόνια στο μενού, απορώ γιατί όλοι μας δεν έχουμε απλώς εγκατασταθεί έξω από ένα εστιατόριο της Ρώμης, περιμένοντάς το να ανοίξει. Επόμενη στάση: Νέα Υόρκη για την one dollar pizza μέχρι να χρεοκοπήσω χαρούμενη.
5. Σε κάνει ευτυχισμένο
Δεν υπάρχει κάτι άλλο που να ενώνει τον κόσμο και να χαρίζει περισσότερα χαμόγελα από μία πίτσα, εκτός και αν είναι ακόμα περισσότερες. Μόνο μοιράζοντάς την απλόχερα θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε παγκόσμια ειρήνη.
Τιμητική αναφορά στην γλυκιά πίτσα με νουτέλα, γιατί όλα σου τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, αρκεί να πιστεύεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
H γαλλική παράδοση συναντά τη φινέτσα και η κάθε στιγμή γίνεται αξέχαστη
Ξενοδοχεία και εστιατόρια μας περιμένουν με εορταστικά μενού
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
«Αυτά τα Χριστούγεννα ελάτε μαζί μου σε ένα γλυκό ταξίδι κι αφήστε τη ζάχαρη να γίνει το μέσο για να εκφράσετε τη δημιουργικότητα και την αγάπη σας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.