- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
5 συνταγές για παχύρρευστη και αχνιστή σοκολάτα
Γιατί πώς αλλιώς θα γλυκάνει ο φετινός χειμώνας;
Η σοκολάτα ρόφημα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που υπάρχουν στον πλανήτη, στοργικός σύντροφος σε στιγμές αδυναμίας, στεναχώριας ή τεράστιας χαράς, με την τρομερή ιδιότητα να κάνει την ψυχή σου να γεμίζει ζεστασιά και γλύκα από την στιγμή που αγγίξει τα χείλη σου. Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στο κρύο και τα blues του χειμώνα (κασκόλ και γάντια, ποιο κασκόλ και ποια γάντια;), που φτιάχνεται πανεύκολα από την άνεση της κουζίνας σου, όπου πάντα μπορείς να βάλεις και δεύτερη δόση χωρίς να σε κρίνει κανένας.
Εδώ έχουμε συγκεντρώσει πέντε διαφορετικές συνταγές ζεστής σοκολάτας, αναλόγως την όρεξη και την περίσταση. Καλή απόλαυση!
1. Σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα
Πολυτέλεια σε κάθε γουλιά. Φιλική συμβουλή: πιες την σε μία μεγάλη και γενναιόδωρη κούπα ή ένα ψηλό ποτήρι του κρασιού για να νιώσεις πως περνάς το απόγευμά σου σε κάποιο παλάτι παρέα με την βασιλική οικογένεια.
2. Σοκολάτα με κόκκινο κρασί
Το αγαπημένο μας non alcoholic ρόφημα της σεζόν συνδυάζεται με το αγαπημένο ρόφημα της Cersei Lannister ανεξαρτήτως εποχής και προκύπτει αυτό το αριστούργημα με το οποίο μπορούμε και να γλυκαθούμε και να κάνουμε κεφάλι. Τι καλύτερο;!
3. Σοκολάτα με πορτοκάλι
Ο παραπάνω συνδυασμός γεύσεων είτε θα σου αρέσει πολύ ή θα σου είναι αδιάφορος. Για τους αδιάφορους έχουμε να προτείνουμε να μην δοκιμάσουν καλύτερα, ας αφήσουν ολόκληρη την κατσαρόλα σε εμάς.
4. Κοκτέιλ λευκής σοκολάτας
Λίγη vodka, λίγο λικέρ, πολλή λευκή σοκολάτα, σαντιγύ και όλα καλά. Θα καταλήξουμε σε διαφορετικό σημείο από εκείνο που ξεκινήσαμε την βραδιά και ίσως ξυπνήσουμε με πονοκέφαλο αλλά θα αξίζει τον κόπο.
5. Red velvet
Γεγονός: κάθε γλυκό του κόσμου έχει και την red velvet εκδοχή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.