- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
5 συνταγές για παχύρρευστη και αχνιστή σοκολάτα
Γιατί πώς αλλιώς θα γλυκάνει ο φετινός χειμώνας;
Η σοκολάτα ρόφημα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που υπάρχουν στον πλανήτη, στοργικός σύντροφος σε στιγμές αδυναμίας, στεναχώριας ή τεράστιας χαράς, με την τρομερή ιδιότητα να κάνει την ψυχή σου να γεμίζει ζεστασιά και γλύκα από την στιγμή που αγγίξει τα χείλη σου. Το πιο αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στο κρύο και τα blues του χειμώνα (κασκόλ και γάντια, ποιο κασκόλ και ποια γάντια;), που φτιάχνεται πανεύκολα από την άνεση της κουζίνας σου, όπου πάντα μπορείς να βάλεις και δεύτερη δόση χωρίς να σε κρίνει κανένας.
Εδώ έχουμε συγκεντρώσει πέντε διαφορετικές συνταγές ζεστής σοκολάτας, αναλόγως την όρεξη και την περίσταση. Καλή απόλαυση!
1. Σοκολάτα με αλμυρή καραμέλα
Πολυτέλεια σε κάθε γουλιά. Φιλική συμβουλή: πιες την σε μία μεγάλη και γενναιόδωρη κούπα ή ένα ψηλό ποτήρι του κρασιού για να νιώσεις πως περνάς το απόγευμά σου σε κάποιο παλάτι παρέα με την βασιλική οικογένεια.
2. Σοκολάτα με κόκκινο κρασί
Το αγαπημένο μας non alcoholic ρόφημα της σεζόν συνδυάζεται με το αγαπημένο ρόφημα της Cersei Lannister ανεξαρτήτως εποχής και προκύπτει αυτό το αριστούργημα με το οποίο μπορούμε και να γλυκαθούμε και να κάνουμε κεφάλι. Τι καλύτερο;!
3. Σοκολάτα με πορτοκάλι
Ο παραπάνω συνδυασμός γεύσεων είτε θα σου αρέσει πολύ ή θα σου είναι αδιάφορος. Για τους αδιάφορους έχουμε να προτείνουμε να μην δοκιμάσουν καλύτερα, ας αφήσουν ολόκληρη την κατσαρόλα σε εμάς.
4. Κοκτέιλ λευκής σοκολάτας
Λίγη vodka, λίγο λικέρ, πολλή λευκή σοκολάτα, σαντιγύ και όλα καλά. Θα καταλήξουμε σε διαφορετικό σημείο από εκείνο που ξεκινήσαμε την βραδιά και ίσως ξυπνήσουμε με πονοκέφαλο αλλά θα αξίζει τον κόπο.
5. Red velvet
Γεγονός: κάθε γλυκό του κόσμου έχει και την red velvet εκδοχή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.