- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
I Cake You: Το πρώτο μπισκοτάδικο της Αθήνας είναι εντελώς κολασμένο
Η χαρά των απανταχού γλυκατζήδων μόλις άνοιξε στα Εξάρχεια
![cake-you-anoigma.jpg cake-you-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/01/17/cake-you-anoigma.jpg)
«Λοιπόν, παλιολιχούδα (ναι, εγώ είμαι αυτή), ανοίγει μπισκοτάδικο στη γειτονιά σου. Θες να πάμε για δοκιμές μπισκότων;»
Κοντεύω να τυφλωθώ από το μήνυμα στο Messenger που με βρήκε πάνω στη μεγάλη λιγούρα της μέρας, αλλά παρόλα αυτά καταφέρνω να απαντήσω:
«ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ;;»
![dsc_0505.jpg dsc_0505.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_0505.jpg)
![dsc_0701.jpg dsc_0701.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_0701.jpg)
Είναι όντως αλήθεια. Αυτή τη φορά δεν το είδα στον ύπνο μου. Λέγεται I Cake You, άνοιξε την Τρίτη, πουλάει τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχω δοκιμάσει πο-τέ και είναι εντός της διαδρομής σπίτι-δουλειά (καταστροφή). Ούτε παραγγελία να το είχα. Την τελευταία εβδομάδα, εγώ τάχα μου κάνω ρεπορτάζ και όλο περνάω να δω αν είναι όλα έτοιμα, αν κανονίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες, αν είμαστε έτοιμοι να τραβήξουμε φωτογραφίες. Σιγά που κάνω ρεπορτάζ. Απλά ξέρω, ότι κάθε βράδυ, ο Αποστόλης κάνει τις δοκιμές του κι έχει ξεφουρνισμένη μια ακόμη παρτίδα μπισκότα.
![dsc_0492.jpg dsc_0492.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_0492.jpg)
Όλα άρχισαν όταν μετακόμισε στο Λονδίνο. «Εκεί ξεκίνησε η τρέλα με τα γλυκά», λέει ο Αποστόλης ενώ ρίχνει κομμάτια σοκολάτας μέσα σε ένα μπολ με χρυσαφένια ζύμη. «Στο Λονδίνο είδα το Ben’s Cookies. Έκανα πάρα πολλές δοκιμές για να πετύχω τα μπισκότα του, δεν τα πέτυχα ποτέ, αλλά στο τέλος, μέσα από όλο αυτό, έφτιαξα μια δικιά μου συνταγή».
Θα βρεις 5 είδη μπισκότων (από €1,60/τεμάχιο), το ένα πιο κολασμένο από το άλλο: Το Choco Beast είναι το υπέρτατο τέρας με κομματάκια μαύρης, λευκής και γάλακτος σοκολάτας που αγκαλιάζουν ολόκληρα φουντούκια. Το Banana Hill έχει κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και φρέσκες μπανάνες. Το White Heart είναι σοκολατένιο, αλλά κρύβει μια καρδιά λευκής σοκολάτας. Το Mr. Peanut έχει κομματάκια σοκολάτας γάλακτος, φιστίκια και φιστικοβούτυρο, ενώ το Orange is the New Choco, κομματάκια μαύρης σοκολάτας και αληθινού πορτοκαλιού. Χώρια το έκτο μπισκότο που παίζει σε θέση μπαλαντέρ, και έχει κάθε φορά γεύση-έκπληξη. Άστα, σου λέω, καήκαμε…
![dsc_0603.jpg dsc_0603.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_0603.jpg)
![dsc_0437.jpg dsc_0437.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_0437.jpg)
Και να ήταν μόνο τα μπισκότα, πάει και έρχεται. Αλλά ο καταραμένος φτιάχνει και τρομερά γλυκά. American Cheesecake (σερβίρεται σκέτο, σου λέει, ή με σος αλμυρής καραμέλας/ σος βύσσινο/ σοκολάτα/ λιποθυμώ), κορμό σοκολάτας (με κομμάτια μπισκότου πτι-μπερ, σοκολάτα κουβερτούρα και καραμελωμένα φουντούκια- €2,40) και Lemon Pie με τραγανό μπισκότο και κρέμα λεμονιού (€2,80). Άσε τα κέικ, τα cupcakes και τα κρουασάν…Άσε και τα milkshakes που είναι η χαρά του υπερβολικά γλυκατζή (αναφέρω ενδεικτικά το Death by Praline με παγωτό βανίλια, πραλίνα φουντουκιού, φουντούκια, πουράκια πραλίνας και σαντιγί- €3,90).
![dsc_1067.jpg dsc_1067.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_1067.jpg)
![dsc_0482.jpg dsc_0482.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_0482.jpg)
Μη νομίζετε ότι εσείς, τα μυστήρια πλάσματα που προτιμάτε το αλμυρό θα τη σκαπουλάρετε έτσι εύκολα. Όοοχι κύριοι, γιατί το άλλο δεν σας το είπα! Ο Πέτρος, ο αδερφός του Αποστόλη είναι σεφ. Και σκαρώνει αλμυρά κέικ ημέρας (πέτυχα ένα υπέροχο με τυρί κρέμα, πιπεριές, πάριζα και βελούδινη ζύμη), λαχταριστά σαντουιτσάκια, Kiss Lauren (με αυγά, μιξ τυριών, καραμελωμένο μπέικον και μανιτάρια- €2,80) και αχνιστές πίτες (θα βρεις κοτόπιτα και σπανακόπιτα ολικής- €2,50). Τα σέβη μου.
![dsc_1203.jpg dsc_1203.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_1203.jpg)
![dsc_1238.jpg dsc_1238.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_1238.jpg)
Υπότιτλος του I Cake You είναι το –επίσης γουστόζικο- “Home At First Bite”. «Αποστόλη, γιατί…», δαγκώνω το Choco Beast, που μόλις έχει βγει από τον φούρνο και σκέφτομαι ότι αυτό πρέπει να είναι το αγαπημένο μου μπισκότο επί της Γης, όταν συνειδητοποιώ ότι έχω αφήσει μετέωρη την ερώτηση και μάλλον έχω μείνει σιωπηλή για κανένα τρίλεπτο γιατί τα παιδιά με κοιτάνε περίεργα. «Συγγνώμη, έπαθα overdose σοκολάτας. Γιατί “Home At First Bite”;»
«Μα γιατί, θέλουμε να νιώθεις σαν να είσαι σπίτι σου!», λέει ο Αποστόλης δείχνοντάς μου με νόημα τις βελούδινες, καταπράσινες πολυθρόνες δίπλα στη μεγάλη τζαμαρία, τη vintage λάμπα δαπέδου, το μεγάλο τραπέζι και τα δεκάδες κουτιά δημητριακών. Τα δημητριακά είναι σοβαρή υπόθεση. Ο Αποστόλης φέρνει περίεργες γεύσεις δημητριακών από την Αμερική, που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, και τις σερβίρει με το γάλα της επιλογής σου (πλήρες, ελαφρύ ή σοκολατούχο). Αν είσαι καλό παιδί και τρως τα μπισκότα σου, θα σε αφήσει να προσθέσεις και ένα cookie μέσα με €0,50 επιπλέον.
![dsc_1217.jpg dsc_1217.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_1217.jpg)
Θα πω κάτι τελευταίο και θα σωπάσω για πάντα: Τη Δευτέρα το βράδυ, περνάω αδιάφορα από το I Cake You (είπαμε, κάνω μάχιμο ρεπορτάζ) και ο Αποστόλης, που με έχει μάθει πια, μου κάνει νόημα από τη βιτρίνα: «Έλα, μόλις έβγαλα κάτι καινούργια μπισκότα!». Αλλά με το που δαγκώνω το ωραίο μου, αχνιστό μπισκοτάκι…σεισμός (ναι, ο σεισμός που έγινε προχτές στην Σταμάτα!!!). Έχω βάσιμες υποψίες ότι αυτός δεν ήταν ο μόνος σεισμός που θα προκαλέσουν αυτά τα μπισκότα.
![dsc_1166.jpg dsc_1166.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/dsc_1166.jpg)
Θεμιστοκλέους 42, Εξάρχεια, 211 4091999, Fb: @icakeyougr, Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-18.00, Κυριακή κλειστά
Φωτογραφίες: Σάντυ Θωμαΐδη
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.