Ένας Ιταλός στην Αθήνα
Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα
Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα. Με αφορμή το re-opening του εστιατορίου του για τη σεζόν του χειμώνα, μιλάμε με τον Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι για γεύση και άλλα πολλά.
Τι σχέδια έχεις φέτος για σένα και το Fabrizios’; Επιθυμώ να διασκεδάσω, όπως πέρυσι. Φέτος θα έχω και πιο αισθητή προσωπική παρουσία στη σάλα.
Η κρίση επηρεάζει τη μαγειρική σου; Καθόλου. Άλλωστε, υλικά που για άλλες κουζίνες θεωρούνται φτωχά, στη δική μου πρωταγωνιστούν. Είναι ζήτημα φαντασίας να φτιάξεις εύγευστα πιάτα, ακόμα και με τα πιο καθημερινά υλικά.
Υπάρχουν καινούργια πιάτα; Φυσικά, μάλιστα ανανεώνονται τακτικά, παρόλο που πάντα κρατάμε κάποια που έχουν αποδειχθεί «αγαπημένα» για πολλούς. Φέτος προτείνουμε μπριζόλα από chianina toscana (τύπος μοσχαριού) ή αλλιώς την πολύ γνωστή fiorentina, rocchette di gamberi, δηλαδή γαρίδες τυλιχτές σε πάστα tagliolini, και tiramisu communista με φρούτα του δάσους.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει για τη δουλειά σου; «Chef, κάνε μου ό,τι γουστάρεις!»
Ποια είναι η αγαπημένη σου μυρωδιά; Πάντα φέρνω με συγκίνηση στο νου τη μυρωδιά της μπομπότας, που ψηνόταν στα νοικοκυριά του χωριού μου για να καλωσορίσει τους δουλευτάδες των χωραφιών. Ή το πώς μοσχοβολά το πεύκο τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στη Μεσόγειο. Έχω πολλές αγαπημένες μυρωδιές...
Το πιο αγαπημένο σου φαγητό από την ελληνική κουζίνα; Μου έρχεται ένας χείμαρρος από αγαπημένα, θα περιοριστώ σε 3! Ηπειρώτικη πλατσαριά (πίτα από καλαμπόκι με διάφορα άγρια και «ήμερα» χόρτα), οι παπούλες, σαλάτα από φρέσκιες κορυφές μπιζελιών (κρητική συνταγή), κι επίσης από την Κρήτη τα γαλάντερα (σούπα από εντόσθια αρνιών γάλακτος).
Ποια διάσημη προσωπικότητα θα δεξιωνόσουν στο Fabrizios’; Τον Francis Bacon, που εκτιμώ ιδιαίτερα ως ζωγράφο. Θα του προσέφερα τη fiorentina ως tribute στη θεματολογία του, με τα ανθρώπινα μέλη που μοιάζουν να έχουν βγει από... σφαγείο.
Τέλος, σεφ, μια κρίσιμη ερώτηση… Πώς πετυχαίνουμε το σωστά βρασμένο μακαρόνι; Ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες (χρόνο) της συσκευασίας.
Fabrizios’, Σπευσίππου 8, Κολωνάκι, 210 7247.180, ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.