- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Ένας Ιταλός στην Αθήνα
Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα
![28362-62734.jpg 28362-62734.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2012/10/24/28362-62734.jpg)
Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα. Με αφορμή το re-opening του εστιατορίου του για τη σεζόν του χειμώνα, μιλάμε με τον Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι για γεύση και άλλα πολλά.
Τι σχέδια έχεις φέτος για σένα και το Fabrizios’; Επιθυμώ να διασκεδάσω, όπως πέρυσι. Φέτος θα έχω και πιο αισθητή προσωπική παρουσία στη σάλα.
Η κρίση επηρεάζει τη μαγειρική σου; Καθόλου. Άλλωστε, υλικά που για άλλες κουζίνες θεωρούνται φτωχά, στη δική μου πρωταγωνιστούν. Είναι ζήτημα φαντασίας να φτιάξεις εύγευστα πιάτα, ακόμα και με τα πιο καθημερινά υλικά.
Υπάρχουν καινούργια πιάτα; Φυσικά, μάλιστα ανανεώνονται τακτικά, παρόλο που πάντα κρατάμε κάποια που έχουν αποδειχθεί «αγαπημένα» για πολλούς. Φέτος προτείνουμε μπριζόλα από chianina toscana (τύπος μοσχαριού) ή αλλιώς την πολύ γνωστή fiorentina, rocchette di gamberi, δηλαδή γαρίδες τυλιχτές σε πάστα tagliolini, και tiramisu communista με φρούτα του δάσους.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει για τη δουλειά σου; «Chef, κάνε μου ό,τι γουστάρεις!»
Ποια είναι η αγαπημένη σου μυρωδιά; Πάντα φέρνω με συγκίνηση στο νου τη μυρωδιά της μπομπότας, που ψηνόταν στα νοικοκυριά του χωριού μου για να καλωσορίσει τους δουλευτάδες των χωραφιών. Ή το πώς μοσχοβολά το πεύκο τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στη Μεσόγειο. Έχω πολλές αγαπημένες μυρωδιές...
Το πιο αγαπημένο σου φαγητό από την ελληνική κουζίνα; Μου έρχεται ένας χείμαρρος από αγαπημένα, θα περιοριστώ σε 3! Ηπειρώτικη πλατσαριά (πίτα από καλαμπόκι με διάφορα άγρια και «ήμερα» χόρτα), οι παπούλες, σαλάτα από φρέσκιες κορυφές μπιζελιών (κρητική συνταγή), κι επίσης από την Κρήτη τα γαλάντερα (σούπα από εντόσθια αρνιών γάλακτος).
Ποια διάσημη προσωπικότητα θα δεξιωνόσουν στο Fabrizios’; Τον Francis Bacon, που εκτιμώ ιδιαίτερα ως ζωγράφο. Θα του προσέφερα τη fiorentina ως tribute στη θεματολογία του, με τα ανθρώπινα μέλη που μοιάζουν να έχουν βγει από... σφαγείο.
Τέλος, σεφ, μια κρίσιμη ερώτηση… Πώς πετυχαίνουμε το σωστά βρασμένο μακαρόνι; Ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες (χρόνο) της συσκευασίας.
Fabrizios’, Σπευσίππου 8, Κολωνάκι, 210 7247.180, ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.