- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Βασιλικά Χτένια Capesante Al Forno
«Είναι ένα πιάτο φτιαγμένο με τα χαρακτηριστικά της Athens Voice. Δηλαδή: Fresh: από τα sashimi-grade χτένια. Καινοτόμο: τα χτένια μαγειρεύονται σε κενό αέρος με τη μέθοδο Sous Vide. Παραδοσιακό: το πιάτο τελειώνει σε χειροποίητο ξυλόφουρνο με αρώματα ελιάς και όχι κάτω από σαλαμάνδρα αερίου. Τολμηρό: συνδυάζει θαλασσινό και χοιρινά μάγουλα guancialle. Καυτερό: από το πικάντικο τσίλι-σκόρδο. Προχώ: το πικάντικο τσίλι-σκόρδο έχει και τσίλι Kimchee από την Κορέα και η φρυγανιά της κρούστας είναι Japanese Panko Breadrumbs. Fun: το τελικό αποτέλεσμα του πιάτου επιβάλλει να πάρεις το κέλυφος στο χέρι και να το φας όπως τα πιτόγυρα και όχι με στημένο art de la table, όπως τρώνε οι Γαλλοθρεμμένοι τα κοχύλια Σαν Ζακ! Αυθεντικό: η συνταγή και η εκτέλεση είναι η ίδια από τη γέννησή της στη Γαλλία εδώ και έναν αιώνα. Non Pretentious Glam: τελειώνουμε με δύο σταγόνες πραγματικού λαδιού λευκής τρούφας απο την Alba».
Σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Vezene, Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, 210 7232.002
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.