- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Το περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για μαρμελάδα ντομάτας με βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για μαρμελάδα ντομάτας με βανίλια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα λεμόνια σε νερό έως ότου μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανοίγουμε τον λοβό της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους της.
- Κόβουμε τις ντομάτες και τα λεμόνια σε μικρά κομμάτια αφαιρώντας τα κουκούτσια.
- Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα ανακατεύοντας απαλά, και την τοποθετούμε σε σιγανή φωτιά.
- Αφήνουμε να βράσουν περίπου για 40 λεπτά έως ότου η μαρμελάδα δέσει.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.