ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βούτυρο φτιαγμένο από κρέμα γάλακτος

Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ με τον Στέλιο Παρλιάρο

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς θα φτιάξεις βούτυρο από κρέμα γάλακτος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης

Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το βούτυρο, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για βούτυρο από κρέμα γάλακτος. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.

Πώς θα φτιάξεις βούτυρο από κρέμα γάλακτος

Πώς θα φτιάξεις βούτυρο από κρέμα γάλακτος
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • Medium
  • 120+
  • All
  • Gourmet
  • γαλλική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χτυπάμε, σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί.
  2. Σκεπάζουμε το μίξερ με μια μεμβράνη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου προκύψει διαχωρισμός του γάλακτος από το βούτυρο.
  3. Σταματάμε το χτύπημα και συγκεντρώνουμε το βούτυρο, στραγγίζοντάς το με τα χέρια. Εάν θέλουμε, μπορούμε να το αλατίσουμε.
  4. Αποθηκεύουμε το βούτυρο σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  5. Το γάλα που έχουμε σουρώσει, μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε (πρόκειται το λεγόμενο buttermilk).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ