- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από το τυρί, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για ψωμί με μπίρα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν παόυντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αδειάζουμε στο μπολ την μπίρα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το τριμμένο τυρί. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 18 εκ. και ύψους 6 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια το ζυμάρι.
- Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35 λεπτά και στους 160°C για ακόμα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.