- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το pesto βασιλικού είναι η γεύση του καλοκαιριού συμπυκνωμένη. Μπορείς να το βρεις πολύ εύκολα στην αγορά, αλλά -κακά τα ψέματα- δεν συγκρίνεται με το σπιτικό pesto. Γιατί, λοιπόν, να μην το φτιάξεις μόνος σου, όταν το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα multi, λίγα απλά υλικά και 15 μόλις λεπτά από τον χρόνο σου;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε σε ένα multi τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι (ή τα καρύδια) και το σκόρδο. Χτυπάμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε στο multi σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, χτυπώντας κάθε φορά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, βελούδινο μείγμα.
- Τέλος, ρίχνουμε μέσα στο multi και την παρμεζάνα και χτυπάμε ελαφρώς, ίσα-ίσα για να ενσωματωθεί στο pesto.
- Αποθηκεύουμε το pesto μας στο ψυγείο μέσα σε αεροστεγές δοχείο.
Tip: Το pesto βασιλικού είναι ιδανική σάλτσα για ζυμαρικά, κοτόπουλο ή ψάρι.