- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μινεστρόνε είναι μία από τις πιο νόστιμες και κλασικές σούπες. Είναι επίσης πολύ εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, κάτι που την καθιστά ιδανική για τις μέρες που δεν έχεις πολύ χρόνο. Σε αυτή τη νηστίσιμη εκδοχή της, προσθέτουμε ταχίνι, που αν και λίγο σε ποσότητα, κάνει τεράστια διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε με νερόξιδο και κόβουμε τα λαχανικά μας σε μικρό καρεδάκι, σαν ζάρι.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί μαραίνουμε τα λαχανικά μας για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, 3 ποτήρια νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.
- Αφού είναι σχεδόν έτοιμα τα λαχανικά μας προσθέτουμε το μακαρονάκι. Όταν είναι έτοιμο και το μακαρονάκι μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι, το ταχίνι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.