- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κρητική Οσπριάδα: πώς θα τη φτιάξεις
Να ένα πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Εύα Παρακεντάκη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε την οσπριάδα στο νερό αποβραδίς να φουσκώσει.
- Βράζουμε τα όσπρια σε μπόλικο νερό (όχι αλατισμένο) μέχρι να μαγειρευτούν.
- Τα βάζουμε σε μία λεκάνη μαζί με το νερό τους.
- Τσιγαρίζουμε μέσα το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με 1 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό των οσπρίων. Τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν, στραγγίζουμε τα όσπρια και τα προσθέτουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον πελτέ, τα καρότα, το μάραθο και τον άνηθο. Το αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να βράσει να πάρει όλη τη γεύση και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπάσουμε τα όσπρια μας κι ύστερα προσθέτουμε τα λάπαδα. Τα βράζουμε περίπου άλλα 15 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μπομπάνει.