- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Γιώργος Τσούλης
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αν ψάχνετε μια ζεστή, νόστιμη σούπα για να σερβίρετε ως πρώτο πιάτο στο γιορτινό σας τραπέζι, μόλις τη βρήκατε! Αυτή η σούπα βελουτέ με κάστανα και κολοκύθα θα τους ενθουσιάσει όλους!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι για 2 λεπτά. Έπειτα, ρίχνουμε το καρότο, το σκόρδο, την κολοκύθα, τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Ύστερα, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί, περιμένοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί.
- Αφού εξατμιστεί, μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, ρίχνουμε τους κύβους, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
- Μόλις μαλακώσουν τα υλικά μας, αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο multi
- Στη συνέχεια, για να της δώσουμε βελουτέ υφή, περνάμε τη σούπα από σίτα μαγειρικής (σινουά) πιέζοντας την με μία κουτάλα και την αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το γάλα καρύδας, επιστρέφουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Τέλος, σερβίρουμε ζεστή τη σούπα προαιρετικά μαζί με μία κουταλιά γιαούρτι και λίγες φύτρες.
#tsoulotip: 1. Προσέχουμε να μη μαυρίσει το πράσο κατά το σοτάρισμα για να μην πικρίσει. 2. Αν η σούπα μας είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/