- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεννημένος και μεγαλωμένος στον Παντελεήμονα Πιερίας ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας ήδη από τα εφηβικά του χρόνια βρέθηκε να εργάζεται στον κλάδο της εστίασης, καθώς πάντοτε τον έλκυε η αγάπη του για τις γεύσεις και τα αρώματα. Ακολουθώντας τον ζήλο και το πάθος του για τη μαγειρική τα τελευταία 20 χρόνια, εργάζεται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή τον βρίσκουμε στο πλευρό του πολυβραβευμένου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου στο Makedonia Palace και στο εστιατόριο Salonica.
O σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας σε συνεργασία με την κυρία Κέκη Σταυρούλα και το «Μέλι Καρύστου Κέκη Ευαγγελία» μας έδωσε αυτήν τη συνταγή για κολοκυθόσουπα με μέλι και κρέμα ουίσκι, ό,τι πρέπει για αυτές τις κρύες μέρες!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κολοκυθόσουπα:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170˚C.
- Ξεφλουδίστε προσεκτικά και καθαρίστε την κολοκύθα, κόβοντάς την σε μικρά/ μεσαία κομμάτια.
- Στρώστε την κολοκύθα σε ένα λαδωμένο ταψί και τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο για 50 λεπτά έως ότου η κολοκύθα μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. 10 λεπτά πριν βγάλετε το ταψί από τον φούρνο, περιχύστε τις κολοκύθες με το μέλι Καρύστου Κέκη.
- Εντωμεταξύ, ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με βαριά βάση σε μέτρια φωτιά. Λιώστε το βούτυρο και ιδρώστε απαλά τα κρεμμύδια και τα καρότα.
- Τρίψτε το μοσχοκάρυδο στα κρεμμύδια, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν και γίνουν ημιδιαφανή και το μοσχοκάρυδο απελευθερώσει το απαλό άρωμά του.
- Αφαιρέστε την κολοκύθα από τον φούρνο και προσθέστε την στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.
- Μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνει πολύ λείο.
- Αφού περάσετε τη σούπα από σίτα, ρίξτε την σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αλατοπιπερώστε και κρατήστε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για να διατηρηθεί ζεστή, όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα στοιχεία του πιάτου.
Για τους σπόρους κολοκύθας:
- Όσο η κολοκύθα σιγοβράζει, τοποθετήστε τους σπόρους κολοκύθας σε ένα ταψάκι και ψήστε για 8 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία με την κολοκύθα (170˚C).
- Αφαιρέστε τους σπόρους κολοκύθας από τον φούρνο, αλατίστε τους και αφήστε τους να κρυώσουν.
Για την κρέμα ουίσκι:
- Χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, και μόλις αρχίσει να αφρατεύει προσθέστε σιγά σιγά το ουίσκι.
- Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.
Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ με ένα κουταλάκι κρέμα ουίσκι, ένα κουταλάκι σπόρους κολοκύθας και ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.