- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μάλλον ποτέ δεν έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις μήλο για να φτιάξεις σούπα, σωστά; Καιρός να το δοκιμάσεις! Έχει τη γλυκάδα της κολοκύθας, μόνο που το αποτέλεσμα, είναι πολύ-πολύ καλύτερο. Αυτή η σούπα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες (και νύχτες) του χειμώνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια ένταση.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το μήλο και τσιγαρίσουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο, περίπου για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κουρκουμά και το κύμινο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα, το ζωμό και το θυμάρι και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση.
- Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα, περίπου 20-25 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο.
- Ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε τη σούπα για λίγο ακόμη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγα καρύδια και σερβίρουμε αμέσως.