ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια σούπα για τα πρωτοβρόχια

Με σπαράγγια και παρμεζάνα, έτοιμη σε 30’

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374409-772882.jpg

Και επιτέλους ήρθε το φθινόπωρο! Να μια ωραία ευκαιρία για αχνιστή, βελούδινη σούπα. Όχι τόσο για το κρύο, αλλά να, γιατ... μας έλειψε!

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κιλό σπαράγγια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. λιωμένο σκόρδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Easy
  • €€
  • 30
  • Fall
  • Σούπες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το χυμό λεμονιού και το ζωμό.
  4. Aφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
  5. Ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
  6. Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η παρμεζάνα και να ενσωματωθεί στη σούπα.
  8. Σερβίρουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ