- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Και επιτέλους ήρθε το φθινόπωρο! Να μια ωραία ευκαιρία για αχνιστή, βελούδινη σούπα. Όχι τόσο για το κρύο, αλλά να, γιατ... μας έλειψε!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το χυμό λεμονιού και το ζωμό.
- Aφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα σπαράγγια.
- Ρίχνουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.
- Μεταφέρουμε πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η παρμεζάνα και να ενσωματωθεί στη σούπα.
- Σερβίρουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα.