ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για τρία περίπου λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πουρέ κολοκύθας, τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 3 λεπτά ή μέχρι η σούπα να πάρει την πρώτη βράση. Μαγειρεύουμε μέχρι η σούπα να γίνει όσο πηχτή θέλουμε.
Σερβίρουμε σε μπολ και γαρνίρουμε με ό,τι μας κάνει κέφι (από φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό μέχρι ξεροψημένες φέτες μπέικον). Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και τρεις μέρες.