ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μοσχάρι σούπα

Για να ζεσταθούμε

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317190-625341.jpg

Σκονάκι: Τον πολύ …heavy χειμώνα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο. Προσέξτε να βράσει σε σιγανή φωτιά και ας κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί.

Υλικά για 4 άτομα
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (λαιμός) σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια το ένα ψιλοκομμένο, το άλλο ολόκληρο
  • 4 κούπες περίπου ζωμό από κρέας
  • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.κ.ξερό θυμάρι
  • 1/2 κ.κ.πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ντομάτα ολόκληρη ή 2-3 ντοματάκια κονσέρβας
  • 2 κολοκυθάκια
  • 4 μέτρια καρότα
  • 3-4 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 φλιτζάνι αρακά (προαιρετικά)
  • 2 κλαδιά σέλινο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 4-5 σοταρισμένες φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • Medium
  • €€
  • 120
  • Winter
  • Σούπες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄περιπου μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι, και τη δάφνη.
  2. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 45΄.
  3. Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα πράσα, το σέλερυ, τα κολοκύθια και τις πατάτες (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35΄ ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε τη δάφνη πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και σερβίρουμε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ