ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα με κάρι, γάλα καρύδας και κοτόπουλο, με noodles

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316751-624821.jpg

Είναι μία παραλλαγή της γνωστής και δημοφιλούς σούπας Laksa Lemak της ασιατικής κουζίνας που μπορεί να γίνει με πολλούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα. Εμείς, επειδή μας αρέσει με κοτόπουλο, την ονομάσαμε Λάκσα Λέμακ Κοτ-Κοτ.

Μη βαρεθείτε να τη φτιάξετε επειδή θα δείτε πολλά υλικά. Στην πραγματικότητα όλα είναι πανεύκολο να βρεθούν – τα περισσότερα σούπερμάρκετ πλέον έχουν υλικά ασιατικής κουζίνας. Και θα σας αποζημιώσει όταν τη δοκιμάσετε, γιατί είναι εξαιρετικά πλούσια η γεύση της και πολύ χορταστική.

  • *Υλικά για 4 άτομα
  • 2,5 lit. ή 8-10 ποτήρια ζωμό κοτόπουλο
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανά σε κομματάκια (όχι το ζουμί)
  • 3 στήθη κοτόπουλο (700 γρ.) κομμένα σε μικρά μακρόστενα κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα στο μπλέντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρι ή 2 κουταλάκια του γλυκού πάστα κάρι
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 2 κουταλιές της σούπας τσίλι sauce
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, ½ κονσέρβα γάλα καρύδας για μαγείρεμα (πηχτό)
  • ξύσμα από 1 λάιμ,
  • 250 γρ. φιδέ vermicelli ή λεπτά noodles αυγού
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce στα σούπερμάρκετ) για να αλμυρίσει
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο.
  • Medium
  • €€
  • 30
  • Fall
  • Σούπες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τον ζωμό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το κάρι, το τσίλι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ανακατεύουμε λίγο και αμέσως προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 8-10 λεπτά (αν χρειαστεί και παραπάνω).
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τα φιστίκια, το μπρόκολο, τον ανανά και το λάιμ (μόνο το ξύσμα). Αφήνουμε να σιγοβράσει αρκετή ώρα, δοκιμάζοντας μέχρι να είναι το μπρόκολο όσο μαγειρεμένο θέλουμε.
  3. Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα noodles στο χρόνο που λέει η συσκευασία, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα βάζουμε στην άκρη.
  4. Ενώ βράζουνε τα noodles, μέσα σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε την τριμμένη καρύδα για να ροδίσει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει golden brown – και τη βάζουμε στην άκρη. 
  5. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο αλμυρό και spicy είναι.
  • Εάν είναι πολύ αλμυρό: Βάζουμε περισσότερο χυμό λάιμ.
  • Εάν δεν είναι πολύ αλμυρό: Βάζουμε λίγη σάλτσα ψαριού ακόμα.
  • Εάν είναι πολύ spicy: Βάζουμε περισσότερο γάλα καρύδας.
  • Εάν δεν είναι πολύ spicy: Βάζουμε λίγο chili sauce ακόμα.
  • Εάν είναι καλό, το αφήνουμε όπως είναι και σερβίρουμε.

Σερβίρισμα: Βάζουμε σε βαθύ μπολ μία γεμάτη μερίδα noodles. Από πάνω ρίχνουμε τη σούπα με τα υλικά της και από πάνω σκορπίζουμε πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και, στο τέλος, ρίχνουμε λίγη καβουρδισμένη ψίχα καρύδας.

Καλή όρεξη, ή όπως λένε στην Ταϊλάνδη,  ทานให้อร่อยนะ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ