- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Είναι μία παραλλαγή της γνωστής και δημοφιλούς σούπας Laksa Lemak της ασιατικής κουζίνας που μπορεί να γίνει με πολλούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθένα. Εμείς, επειδή μας αρέσει με κοτόπουλο, την ονομάσαμε Λάκσα Λέμακ Κοτ-Κοτ.
Μη βαρεθείτε να τη φτιάξετε επειδή θα δείτε πολλά υλικά. Στην πραγματικότητα όλα είναι πανεύκολο να βρεθούν – τα περισσότερα σούπερμάρκετ πλέον έχουν υλικά ασιατικής κουζίνας. Και θα σας αποζημιώσει όταν τη δοκιμάσετε, γιατί είναι εξαιρετικά πλούσια η γεύση της και πολύ χορταστική.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πώς το φτιάχνουμε:
- Ετοιμάζουμε τον ζωμό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και προσθέτουμε το κάρι, το τσίλι, το σκόρδο και την πιπεριά. Ανακατεύουμε λίγο και αμέσως προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας, περίπου 8-10 λεπτά (αν χρειαστεί και παραπάνω).
- Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τα φιστίκια, το μπρόκολο, τον ανανά και το λάιμ (μόνο το ξύσμα). Αφήνουμε να σιγοβράσει αρκετή ώρα, δοκιμάζοντας μέχρι να είναι το μπρόκολο όσο μαγειρεμένο θέλουμε.
- Σε ξεχωριστή κατσαρόλα βράζουμε τα noodles στο χρόνο που λέει η συσκευασία, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα βάζουμε στην άκρη.
- Ενώ βράζουνε τα noodles, μέσα σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε την τριμμένη καρύδα για να ροδίσει, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει golden brown – και τη βάζουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και δοκιμάζουμε για να δούμε πόσο αλμυρό και spicy είναι.
- Εάν είναι πολύ αλμυρό: Βάζουμε περισσότερο χυμό λάιμ.
- Εάν δεν είναι πολύ αλμυρό: Βάζουμε λίγη σάλτσα ψαριού ακόμα.
- Εάν είναι πολύ spicy: Βάζουμε περισσότερο γάλα καρύδας.
- Εάν δεν είναι πολύ spicy: Βάζουμε λίγο chili sauce ακόμα.
- Εάν είναι καλό, το αφήνουμε όπως είναι και σερβίρουμε.
Σερβίρισμα: Βάζουμε σε βαθύ μπολ μία γεμάτη μερίδα noodles. Από πάνω ρίχνουμε τη σούπα με τα υλικά της και από πάνω σκορπίζουμε πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και, στο τέλος, ρίχνουμε λίγη καβουρδισμένη ψίχα καρύδας.
Καλή όρεξη, ή όπως λένε στην Ταϊλάνδη, ทานให้อร่อยนะ