- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα 6 από τα 8 φλιτζάνια του ζωμού και τις πατάτες και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Βράζουμε για περίπου δύο λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον μαϊντανό.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τρυφερές οι πατάτες (περίπου 10-15 λεπτά). Ρυθμίζουμε το μάτι στη χαμηλή θερμοκρασία.
- Με τη βοήθεια ενός πολτοποιητή πατάτας λιώνουμε τις πατάτες απευθείας στην κατσαρόλα (ή διαφορετικά μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι) μέχρι να αποκτήσουν την υφή που θέλουμε.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια από το ζωμό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά το μείγμα.
- Όταν πήξει, το ενσωματώνουμε στη σούπα.
- Σιγοβράζουμε για ακόμα 3 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε ξανά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή κι αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο κόκκινο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μαϊντανό.