- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για γιορτινά τραπέζια. Σε λίγα λεπτά μπορείς να φτιάξεις ποσότητα ικανή για να ταΐσει 8 άτομα και επιπλέον είναι πολύ νόστιμη. Το καλύτερο; Ταιριάζει σχεδόν με οποιοδήποτε φαγητό, οπότε εύκολα γίνεται η σαλάτα-πασπαρτού για τα γιορτινά τραπέζια σου, αυτή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και που όλοι ζητάνε τη συνταγή της στο τέλος του γεύματος.
Συνταγή για σαλάτα με μπρόκολο και μπέικον
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το μπέικον (αλλά μπορούμε να το ψήσουμε και στον φούρνο) μέχρι να γίνει όσο τραγανό θέλουμε. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη μέσα σε ένα πιάτο που προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Όσο μαγειρεύεται το μπέικον, αναμειγνύουμε τα υλικά για το dressing. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στο ίδιο μπολ με το dressing αρχίζουμε να φτιάχνουμε τη σαλάτα: κόβουμε ομοιόμορφα τα μπουκετάκια του μπρόκολου και τα ρίχνουμε στο μπολ. Από πάνω προσθέτουμε το καλαμπόκι, τον ηλιόσπορο, το τσένταρ και το κρεμμύδι. Τέλος προσθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος από το μπέικον, αλλά κρατάμε λίγο στην άκρη για να γαρνίρουμε με αυτό τη σαλάτα μας.
- Ανακατεύουμε καλά τη σαλάτα και σερβίρουμε με λίγο ακόμα μπέικον από πάνω.