- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, πιπεριές, ντοματίνια και ντρέσινγκ μαστίχας
Μια συνταγή από το περιοδικό Μίξερ
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη μαστίχα, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, πιπεριές, ντοματίνια και ντρέσινγκ μαστίχας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για πράσινη σαλάτα με αβοκάντο, πιπεριές, ντοματίνια και ντρέσινγκ μαστίχας
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΑΛΑΤΑ
- Πλένουμε καλά τη σαλάτα, τη στραγγίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε από τα σπόρια τις πιπεριές, και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού και εκεί κόβουμε το αβοκάντο έτσι ώστε να μη μαυρίσει.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της σαλάτας σε πιατέλα και προσθέτουμε τα ντοματίνια και στο τέλος τον άνηθο. Σερβίρουμε με το ντρέσινγκ.
ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
- Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τα δάκρυα μαστίχας και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου να λιώσουν τα δάκρυα της μαστίχας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.