ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Γιορτινή σαλάτα με ροκφόρ, καρύδια και σπιτικά κρουτόν
Η ιδανική σαλάτα για το γιορτινό σου τραπέζι
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σαλάτα είναι πάντα ένα «ζήτημα» στο γιορτινό τραπέζι. Όλοι αυτές τις ημέρες θέλουμε να κάνουμε κάτι το ξεχωριστό, κάτι πιο πρωτότυπο από μια μαρουλοσαλάτα. Σας έχουμε τη λύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε σε καρεδάκια ή σε μπαστουνάκια το ψωμί. Λιώνουμε το βούτυρο.
- Στρώνουμε με χαρτί ένα ρηχό ταψί, τοποθετούμε το ψωμί και το ραντίζουμε με το βούτυρο. Αλατίζουμε. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της σος.
- Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πρασινάδες και αλατίζουμε ελαφρά.
- Ρίχνουμε τη σος, τελευταία στιγμή πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ροκφόρ και τα κρουτόν και σερβίρουμε.
*Αν θέλουμε, προσθέτουμε και ένα αχλάδι σε πολύ λεπτές φέτες. Του πάει πολύ.
*Για τις πρασινάδες δεν το πολυσκεφτόμαστε. Βάζουμε ένα μείγμα από ό,τι έχουμε ή ό,τι μας αρέσει.