- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτή η σαλάτα είναι τόσο πολύ θρεπτική, που άνετα μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα. Το kale, τα αμύγδαλα κι η κινόα βάζουν τα θρεπτικά συστατικά, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και οι χουρμάδες βάζουν τη νοστιμιά, και το αποτέλεσμα είναι μία νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική σαλάτα που θα θες να τρως ξανά και ξανά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αλάτι. Σωτάρουμε, μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι – θα χρειαστεί περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε την κινόα μαζί με το σκόρδο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για ένα περίπου λεπτό. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και ½ κ. γλ. αλάτι και περιμένουμε μέχρι να έρθει σε βρασμό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, κατεβάζουμε το μάτι στη χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Στο εντωμεταξύ πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το kale και βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες.
- Για το dressing: Αναμειγνύουμε τους χυμούς κι έπειτα προσθέτουμε το μέλι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ξανά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το kale μαζί με την κινόα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το dressing, τους χουρμάδες και τα αμύγδαλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πάλι. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη!