Η αγαπημένη Caprese είναι μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα που περιέχει μόλις 5 υλικά: μοτσαρέλα, βασιλικό, αλάτι και ελαιόλαδο. Η παρακάτω συνταγή πάει ένα βήμα παρακάτω προσθέτοντας προσούτο, ελιές και κάπαρη και τελικά χαρίζοντας στην Caprese τη σπιρτάδα που της λείπει. Σερβίρετέ την με μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί και έχετε ένα υπέροχο κι ελαφρύ γεύμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τα ντοματίνια στη μέση.
- Τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλα στο κέντρο ενός μεγάλου πιάτου και γύρω γύρω τις ντομάτες και τα ντοματίνια, τα οποία πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές και από πάνω «καλύπτουμε» με το προσούτο.
- Ραντίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο και σερβίρουμε!