- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τραγανά αγγούρια και βελούδινα αβοκάντο είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτή την απλή σαλάτα με τα 5 μόλις υλικά. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα, είναι έτοιμη σε μόλις 15΄ και βαθειά νόστιμη. Ό,τι πρέπει για μία καυτή καλοκαιρινή μέρα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μεταφέρουμε τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ με πάγο για να γίνουν τραγανά.
- Ξεφλουδίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε στη μέση, κατά μήκος, και έπειτα σε ροδέλες σε μέγεθος μικρής μπουκιάς. Έπειτα τα μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι, στο νεροχύτη. Ρίχνουμε μέσα στο σουρωτήρι 1 κ. γλ. αλάτι και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Αφήνουμε τα αγγουράκια στο σουρωτήρι τουλάχιστον για 5’ και όχι περισσότερο από 15’.
- Όταν είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα, ανοίγουμε στη μέση τα αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τη σάρκα του αβοκάντο και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Μεταφέρουμε τα κυβάκια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
- Κουνάμε τα αγγούρια μέσα στο σουρωτήρι ώστε να απομακρύνουμε την περιττή υγρασία κι έπειτα ρίχνουμε το αγγούρι στο μπολ με το αβοκάντο. Σουρώνουμε και σκουπίζουμε τα κρεμμυδάκια, έπειτα τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο μπολ με το αβοκάντο και το αγγούρι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (προσεκτικά για να μη διαλυθεί το αβοκάντο). Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι. Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και σερβίρουμε.