ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια υπέροχη και διαφορετική φρουτοσαλάτα

Με ακτινίδια, μάνγκο, berries, νεκταρίνι, αχλάδι και γιαούρτι!

chef_giorgos_tsoulis.jpg
Γιώργος Τσούλης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD
Μια υπέροχη και διαφορετική φρουτοσαλάτα

Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψουμε την ανάγκη μας για γλυκό το καλοκαίρι, είναι μια ωραία, δροσερή φρουτοσαλάτα. Στην παρακάτω συνταγή, χρησιμοποιούμε το ¼ από την ποσότητα των φρούτων για να φτιάξουμε μια «κρέμα» με γιαούρτι, κανέλα και μέλι. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια είναι που κάνει όλη τη διαφορά, μετατρέποντας τη φρουτοσαλάτα μας σε ένα άκρως ενδιαφέρον πιάτο!

Υλικά για 8-10 άτομα
  • 3 ακτινίδια, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
  • 2 μάνγκο, κομμένα σε κυβάκια
  • 300 γρ. raspberries
  • 250 γρ. αχλάδι, κομμένο κυδωνάτο
  • 250 γρ. cranberries
  • 100 γρ. blueberries
  • 100 γρ. νεκταρίνι, κομμένο κυδωνάτο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • Φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
  • Easy
  • 15
  • Summer
  • 129
  • Σαλάτες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μεταφέρουμε το ¼ από την ποσότητα των φρούτων σε ένα multi μαζί με το γιαούρτι, την κανέλα, το μέλι και τα πολτοποιούμε, μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε μέσα στο μπολ την υπόλοιπη ποσότητα των φρούτων και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης, ώστε να πάει το μείγμα παντού.
  3. Τέλος, σερβίρουμε σε μπολάκια πασπαλίζοντας με φύλλα δυόσμου.

#tsoulotip: 1. Προσέχουμε όταν ανακατεύουμε τα υλικά να μην τα πιέσουμε πολύ. 2. Προσθέτουμε τα φρούτα στο multi, ώστε να έχουμε ακόμα καλύτερη υφή και γεύση στη φρουτοσαλάτα μας.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ