- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νατάσσα Καρυστινού
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτή η σαλάτα είναι από μόνη της ένα κυρίως γεύμα. Εκτός από τα αναμενόμενα λαχανικά και το dressing εσπεριδοειδών, περιέχει επίσης κινόα, αλλά και ένα μυστικό που κάνει όλη τη διαφορά στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα: κοτόπουλο που έχει προηγουμένως μαριναριστεί μέσα σε άλμη…
Σαλάτα με κοτόπουλο, κινόα και αβοκάντοΣαλάτα με κοτόπουλο, κινόα και αβοκάντο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την άλμη:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο για να μαριναριστεί 6-8 ώρες.
Για το dressing:
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή μαζί με το μέλι. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει περίπου η μισή ποσότητα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως κι έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Για το κοτόπουλο:
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την άλμη και το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο μεριές.
- Αποσύρουμε από το τηγάνι, μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 6-8 λεπτά.
Για τη σαλάτα
- Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με 50ml dressing και ανακατεύουμε καλά.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες, και το τοποθετούμε πάνω από τη σαλάτα. Έπειτα το περιχύνουμε με λίγο dressing ακόμα και σερβίρουμε.