- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μετά από τις ατασθαλίες όλων αυτών των ημερών, μάλλον ήρθε η ώρα να προσέξουμε λιγάκι τον εαυτό μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από ένα power bowl που συνδυάζει πολλά θρεπτικά συστατικά σε ένα πιάτο; Τη συνταγή την κλέψαμε από ένα εστιατόριο που έγινε γνωστό για τη farm to table φιλοσοφία του και τις βιολογικές πρώτες ύλες που πάντα χρησιμοποιεί στα πιάτα του. Φυσικά μιλάμε για το nice n easy, το οποίο και υπήρξε από τα πρώτα εστιατόρια που ενέταξαν στο μενού τους τα οργανικά προϊόντα. Μέχρι, λοιπόν, να επισκεφθούμε ξανά τα δύο καταστήματά του σε Κολωνάκι και Κηφισιά, ας φτιάξουμε αυτή τη θρεπτική –και vegan- συνταγή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε με άφθονο νερό.Την στραγγίζουμε και την αφήνουμε να στεγνώσει.
- Σε νερό που βράζει, ρίχνουμε την κινόα σε αναλογία 2 μέρη νερό, 1 μέρος κινόα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 10- 12 λεπτά.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με 250 ml νερό και βράζουμε για 5 λεπτά. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το πρώτο νερό.
- Μεταφέρουμε τις φακές πίσω στην κατσαρόλα προσθέτουμε 300 ml νερό και βράζουμε για 10-15 λεπτά.
- Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε κύβους και τη βάζουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και λίγο φρέσκο θυμάρι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο στους 190°C για 35-45 λεπτά στον αέρα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά από το ντρέσινγκ και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μόλις είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, βάζουμε τη βρασμένη κινόα, τις φακές, το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ντρέσινγκ. Ανακατέυουμε και μεταφέρουμε το μίγμα μας σε ένα βαθύ πιάτο.
- Τέλος προσθέτουμε από πάνω το αβοκάντο, το ρόδι, τη γλυκοπατάτα, τους σπόρους κάνναβης και το γιαούρτι αμυγδάλου.