- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τρυφερά μανιτάρια, η γλύκα από τις πατάτες και η νοστιμιά του kale κάνουν αυτή τη σαλάτα ένα υπέροχο comfort food πιάτο. Συνδύασέ τη με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί και έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία θέση του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 220°C.
- Σε ένα ταψί απλώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε τις γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Τρίβουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20’μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, ανακατεύοντας περιστασιακά με μια σπάτουλα.
- Στο εντωμεταξύ φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε τα ψητά λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε το kale και το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε πάλι καλά. Πασπαλίζουμε με τους σπόρους κολοκύθας και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.