- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Είναι αλήθεια ότι τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες δεν θέλουμε να τρώμε τίποτα άλλο παρά μια σαλάτα. Αν είναι όμως να φάμε μόνο αυτό, ας τη φτιάξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ας βάλουμε γλυκά ντοματίνια, κοτόπουλο και ας μαδήσουμε λίγο το βασιλικό της γλάστρας για να φτιάξουμε ένα ωραίο pesto. Είναι πολύ πιο νόστιμο από το έτοιμο και γίνεται πανεύκολα. Γιατί όχι λοιπόν;
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το pesto:
Χτυπάμε στο multi το βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Για το κοτόπουλο:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας και αναποδογυρίζοντας τα κομματάκια του κοτόπουλου περιστασιακά. Όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το pesto και ανακατεύουμε καλά. Μειώνουμε την ένταση στο μισό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει λίγο στο pesto, για 2-3 λεπτά.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο (μαζί με τους χυμούς του pesto), τη μοτσαρέλα και το βασιλικό. Ραντίζουμε με βαλσάμικο, ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως.