ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με αυγά

Να τι θα κάνεις με όλα αυτά τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα!

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350208-726547.jpg
  • 6 κουτ. ελαιόλαδο
  • 8 φέτες ψωμί χωρίς κόρα σε κύβους
  • 6 αυγά βραστά κομμένα στα τέσσερα
  • 3 καρδιές μαρουλιού χοντροκομμένες
  • 200 γρ. ντοματούλες σε φέτες
  • 100 γρ. αντζούγιες στραγγισμένες (κονσ.)
  • ---------------------------
  • Για το ντρεσινγκ:
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Easy
  • 30
  • All
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τηγανίζετε στο ελαιόλαδο του κύβους του ψωμιού, γυρίζοντας μερικές φορές, να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Βγάζετε και αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  3. Σε μπολ βάζετε τις ντοματούλες, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαρούλι και τους κύβους το ψωμιού. Ανακατεύετε, να ενωθούν τα υλικά.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ:

Σε βαζάκι με αεροστεγές κούμπωμα χτυπάτε τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.

*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ