ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σαλάτα με φασολάκια και τόνο
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για «δύσκολα» δευτεριάτικα βράδια
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τηγανίζετε τις μπουκιές του ψωμιού σε ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας μερικές φορές, ώσπου να ροδίσουν καλά απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτετε το σκόρδο και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα.
- Ζεματίζετε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 3 λεπτά, σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από κρύο νερό για 2-3 λεπτά.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα φασολάκια με το ψωμί, τα φασόλια, τον τόνο, τις ντομάτες, τις ελιές και τα φύλλα πράσινης σαλάτας.
Για το ντρέσινγκ:
- Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού και τα βάζετε στο τηγάνι που τηγανίσατε τις μπουκιές ψωμιού.
- Αλατοπιπερώνετε και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
- Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν.
- Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνετε τη σαλάτα λίγα λεπτά πριν τη σερβίρετε.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.