ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με ρεβίθια, κουνουπίδι και λιαστές ντομάτες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
318970-627761.jpg

Η Ζωή και ο Κωνσταντίνος, είναι δύο νεαρά αδέρφια με όρεξη να κάνουν νόστιμα θαύματα. Μαζί άνοιξαν το Αποστακτήριον, ένα μεζεδοπωλείο στην ήσυχη πλατεία της Νέας Ερυθραίας (Αγίων Αναργύρων 2& πλ. 28ης Οκτωβρίου, 210 6207126). Στην πνιγμένη στις μουριές αυλή του, θα βρεις πιάτα σπιτικά και μερακλίδικα που πατάνε πάνω στις κλασικές συνταγές, αλλά χάρη στη μαεστρία της Ζωής κάνουν και ένα βήμα παραπέρα. Στη Ζωή χρωστάμε και την παρακάτω φανταστική συνταγή, που μας έκανε να δούμε τα ρεβίθια με άλλο μάτι.

  • Τα «μπουκετάκια» από μισό κουνουπίδι
  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης
  • 5 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα (τις στεγνές όχι τις λιαστές ντομάτες στο λάδι)
  • Ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε ροδέλες
  • Πράσινη σαλάτα
  • -------------------------
  • *Dressing:
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι
  • Μέλι
  • Σάλτσα ροδιού
  • Easy
  • 30
  • All
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί στερεώνουμε λαδόκολλα και απλώνουμε τα ρεβίθια Μπάρμπα Στάθης κατευθείαν από την κατάψυξη, μαζί και το κουνουπίδι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180°C.

Μετά από 15' ρίχνουμε στο ταψί ψιλοκομμένα το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.

Μετά από 10' ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις ελιές. Σε 5' βγάζουμε όλα τα υλικά μας από το φούρνο.

Απλώνουμε σε μια πιατέλα τη σαλάτα, ρίχνουμε το μισό dressing και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε από πάνω τα ψητά υλικά και το υπόλοιπο dressing. Καλή όρεξη! 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ