- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η φίλη μας η Μαργετίνα είναι πολυάσχολη. Είναι όμως σούπερ μαγείρισσα και της αρέσουν τα τραπεζώματα στο σπίτι με φίλους. Χρόνο δεν έχει πολύ, σαν Κεφαλονίτισσα όμως άμα βάλει κάτι στο μυαλό της πάντα το πετυχαίνει. Στο τελευταίο τραπέζι τρελαθήκαμε όλοι μ’ αυτή τη σαλάτα. Εύκολη, απλή και πεντανόστιμη, μπορεί να σταθεί τόσο στο καθημερινό τραπέζι όσο και σ’ ένα πιο γιορτινό. Κι ακόμη, είναι τόσο χορταστική και υγιεινή που μπορεί να αποτελέσει και κύριο πιάτο για κάποιον που θέλει να φάει κάτι λιτό και με λίγες θερμίδες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν προσθέτουμε το σπανάκι σβήνουμε τελείως την μαγειρική εστία (ηλεκτρική) ώστε η ανάμειξη να γίνει με την υπάρχουσα θερμοκρασία και να κρατηθεί το σπανάκι μαγειρεμένο μεν αλλά «ζωντανό».
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα στεγνώνουμε καλά (αν είναι αποξηραμένα τα μαλακώνουμε σε ζεστό νερό, τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και κρατάμε λίγο από το ζουμί που έχουν βγάλει) .
- Τα τσιγαρίζουμε καλά στο λάδι με το σκόρδο, το πράσο κομμένο σε ροδέλες και τα κρεμμυδάκια επίσης κομμένα σε ροδέλες, μέχρι να γίνουν περίπου σοτέ και να μην έχουν υγρά.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε το κρασί (αν έχουμε κρατήσει και λίγο ζουμί από τα αποξηραμένα το προσθέτουμε) και τα αφήνουμε να γίνουν σε χαμηλή φωτιά περίπου 10 λεπτά.
- Έχουμε ψιλοκόψει τα ματσάκια των μυρωδικών και ½ ματσάκι άνηθο και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν τα χορταρικά με τα μανιτάρια.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
- Στο τέλος προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά . Προαιρετικά προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο (με μικρό τρίφτη).