- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη ζάχαρη, παρουσιάζοντάς μας γλυκές και υφάλμυρες συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή τη συνταγή για τάρτα με ξερά σύκα και γραβιέρα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για τάρτα με ξερά σύκα και γραβιέρα από τον Στέλιο Παρλιάρο
© Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη:
- Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε, έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
- Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο, να ξεκουραστεί, για ένα βράδυ.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την απλώνουμε σε μια φόρμα τάρτας, διαμέτρου 22 εκ.
Για τη γέμιση:
- Σε ένα μπoλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά και τη γραβιέρα.
- Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα σύκα, τα καρύδια, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και την ψήνουμε στους 170ºC, σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά.