To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για αλμυρά μπισκότα με αρσενικό Νάξου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Είναι γνωστή για τα ωραία τυριά της, αλλά ξεχωρίζει το αρσενικό Νάξου, ένα σκληρό τυρί με βουτυρένια, απαλή υφή, πικάντικη γεύση και υπέροχη επίγευση γίδινου αρωματικού γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αμέσως ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 3 χιλ.
- Με κουπάτ της αρεσκείας μας κόβουμε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 18-20 λεπτά.
- Διατηρούμε τα μαρεγκάκια σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.