- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για πίτα με κοπανιστή Μυκόνου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Η κοπανιστή Μυκόνου τείνει προς εξαφάνιση με τόσο τουρισμό. Για να την τιμήσω τη συνδύασα με μια χωριάτικη σαλάτα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μπλέντερ χτυπάμε το τυρί προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά και έπειτα σιγά σιγά το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 22 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 35-40 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει.
- Σερβίρουμε σκορπώντας στην επιφάνεια τα παξιμάδια, τα ντοματίνια, τις ελιές και τα μυρωδικά.
- Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.