- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
To περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα, όμως ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από την Ελλάδα και το νόστιμο φαγητό της και μας παρουσιάζει συνταγές με πρωταγωνιστή τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της χώρας μας. Ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για τυρόψωμο Σκύρου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Στη Σκύρο αγαπούν το τυρόψωμο γι' αυτό και σκέφτηκα μια ελληνική συνταγή τυρόψωμου με ντοματίνια, ελιές και ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας παράλληλα.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά και τη ρίγανη.
- Με το ζυμάρι πλάθουμε μια λεπτή λαγάνα και αλείφουμε την επιφάνειά της με λίγο ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια την τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά και στους 160°C για 10-15 λεπτά ακόμη.
- Τέλος, τοποθετούμε το τυρόψωμο ζεστό σε μια πιατέλα με τα υλικά του σερβιρίσματος.
Μία συνταγή εμπνευσμένη από τους 30 προορισμούς της Aegean Airlines στην Ελλάδα.