ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόψωμο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Μία συνταγή από το περιοδικό Μίξερ

Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τυρόψωμο
© Άλκης Καλούδης

To ολοκαίνουργιο περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος, εμπνέεται από το αλεύρι, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για τυρόψωμο. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ. 

Τυρόψωμο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Τυρόψωμο
© Άλκης Καλούδης

 

Υλικά για 10 άτομα
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ανθό αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. Arla σκληρό τυρί Δανίας τριμμένο
  • 150 γρ. Arla Pasta & Gratinar mix τυριών
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. πολτό από ντομάτα
  • 60 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. ελιές απύρηνες
  • λίγο δεντρολίβανο
  • Easy
  • 60
  • 10 Μερίδες
  • All
  • Πίτες - Τάρτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε σιγά σιγά τον πολτό ντομάτας και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας παράλληλα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί διαμέτρου 25 εκ., λαδώνουμε λίγο την επιφάνεια και απλώνουμε τα ντοματίνια και τις ελιές.
  5. Τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά και στους 160οC για άλλα 10-15 λεπτά.
  6. Το σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ